• Pénteken elrajtolt az Apex Legends legújabb eseménye, az Iron Crown
  • Mely nem nyerte el a játékosok tetszését a nagyon unfair mikrotranzakciói miatt
  • Cserébe az Apex vezető producere ingyenélőknek hívta a panaszkodókat Redditen
  • Ezért most a Respawn vezérigazgatója, Vince Zampella, kért bocsánatot

Igen nagy botrány tört ki múlt héten az Apex Legends körül, mikor a játékba bekerült a legújabb esemény, az Iron Crown. A problémát elsősorban az okozta, hogy az eseménnyel érkező új kozmetikai elemek mind loot boxokban lapultak, ahhoz pedig, hogy minden újdonságot feloldjunk, összesen 154 dollárt (45 500 forintot) kellett volna fizetnünk, és akkor még meg se szereztük az eseménnyel érkező legritkább tárgyat, amiért további 40 dollárt (11 800 forintot) kéne leszurkolnunk.

apex-legends-sorry-01.jpg

Ez a modell természetesen nem nyerte el a játékosok tetszését, akik ennek hangot is adtak, válaszul pedig a Respawn bele is nyúlt egy kicsit a rendszerbe. Csakhogy ezzel egy időben a játék vezető producere, Drew McCoy, is feltűnt a Redditen, aki kifejtette, hogy ő még emlékszik azokra az időkre, amikor a játékosok még nem voltak ennyire szemetek és ingyenélők.

Ez a válasz önmagában is hatalmas felháborodást okozott, annyira, hogy a mai napon a Respawn vezérigazgatója, Vince Zampella, is bocsánatot kért érte Twitteren. Zampella elmondta, hogy természetesen nem ezt a stílust képviselik a stúdiónál, és ez a fajta hangnem teljesen megengedhetetlen egy fejlesztő részéről. Ugyanakkor viszont azt is hangsúlyozta, hogy ez visszafelé is igaz, így a dolgozókat, esetleg a családjukat, szeretteiket célzó fenyegetéseket sem tűrik meg a stúdiónál.