Art Of Murder: FBI ConfidentialNew York városán a félelem uralkodik, ugyanis egy gyilkos van szabadlábon, aki gazdag embereket öl meg úgy, hogy egy különös eszközzel kivágja a szívüket. Látszólag semmi közük egymáshoz, de mégis mindannyiukat ugyanolyan rituális módon tette el láb alól valaki. A rejtélyt tovább fokozza a tény, hogy egy fiatal, kevés tapasztalattal bíró ügynököt, Nicole Bonnet-t bízzák meg a nyomozással. Eredetileg egy idősebb társának, Nicknek kellett volna asszisztálnia, de hamarosan megváltozik a helyzet és neki kell átvennie a vezető pozíciót.

Kezdésnek nem is rossz, főleg ha azt is megemlítem, hogy korábban olyan játékokat kaptunk a fejlesztőktől (a csapat a Detalion, csak már a City Interactive bekebelezte őket), mint a Schizm és a Sentinel, de reméljük, ezúttal nem csak a hardcore kalandjátékosoknak szeretnének kedvezni. A feladványok most sem lesznek könnyűek, de talán nem ezzel akarják elérni, amit hirdetnek, hogy ez lesz az utóbbi évek egyik leghosszabb játéka. Én abban bízok, hogy a történet lesz annyira hosszú (és persze érdekes is), hogy ez tényleg igaz legyen. Erre szerencsére jó az esély, mert 20 kidolgozott karaktert, 100 puzzle-t, 15 fő helyszínt (mintegy 200 előre renderelt háttérrel) és 5000 sornyi szöveget ígérnek a játék amúgy igényes és érdekes honlapján (mely talán nemsokára bővül is további információkkal).



Art Of Murder: FBI ConfidentialA háttér nem statikus lesz, az animációk által az is élni fog, a karakterek három dimenziósak, természetesen mozognak (talán motion capture segítségével, de erről nincs konkrét infó), árnyékukat pedig valós időben jelenítik meg, hogy tovább dobjanak a hangulaton. Magas minőségű átvezető videókat, eredeti zenét és realisztikus hangeffekteket is ígérnek a lengyel fejlesztők.

Már ismert a játék minimum gépigénye is, ami nem meglepő módon elég alacsony, elvégre point & click kalandjátékról beszélünk:
  • Windows 98/ME/XP
  • DirectX 9.0
  • PIII 500 MHz
  • 128 MB RAM
  • DirectX 8.1 kompatibilis videokártya 32 MB RAM-mal
  • DirectX 8.1 kompatibilis hangkártya
  • 1 GB szabad hely
  • DVD-meghajtó
  • egér
Akit érdekel, olvashat egy kicsit bővebben is a játék főszereplőjéről, Nicole Bonnet-ról az Art of Murder honlapján. A megjelenést egy külföldi online áruház február végére teszi, de hivatalosat nem tudunk, szóval maradjunk a 2008 eleje dátumnál. Ha további részleteket árulnak el erről az izgalmas kalandról vagy új képeket videókat adnak ki, jelentkezünk.