Még ha nem is a legnagyobb a várakozás, de a legtöbb játékos figyelemmel kíséri az Assassin’s Creed IV: Black Flag alakulását, még annak ellenére is, hogy a korainak gondolt bejelentést követően rögtön hátrányból indult a folytatás, pedig nagyon is érdekes a felütés. A kalózok aranykorát ismerhetjük meg egy karizmatikus kapitány szemszögéből, aki történetesen az assassin rend egyik tagja, ráadásul az AC 3 legjobb játékmenet-eleme, a hajózást kiegészített és javított formában tér vissza, immáron komolyabb szerepben.

Ha ez nem volna elég az izgalomhoz, tudni kell azt is, hogy az új játék az első olyan a sorozatban, mely már a következő generációs konzolokon is meg fogja villantani az oroszlánkörmeit. Ez elsősorban természetesen szebb grafikát jelent, ami kifejezetten jó hír, ha a Karib-térség sűrű esőerdőit és városkáit kell életre kelteni, arról nem is beszélve, hogy a másik főszereplőnek, a tengernek is hihetőnek kell lennie, hiszen ezt nagyon sokszor fogjuk látni.

A Ubisoft a várakozás fokozása érdekében ma kiadott egy friss videót, melyben további betekintést engednek Edward Kenway mindennapjaiba, melyek természetesen egyáltalán nem nevezhetők szokványosnak, maximum csak a kalózok szemszögéből.

Assassin's Creed IV: Black Flag -- Megjelenés: 2013. november 1. (Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U) -- Gépigény: nem ismert