A nemrég bejelentett Assassin's Creed IV: Black Flag egy kalózkapitány izgalmakkal teli életének bemutatását ígéri, amit már sok más játék is megkísérelt átadni, több-kevesebb sikerrel. Eddig talán a Risen 2-nek voltak a legjobbak az esélyei -- kár, hogy alkalmatlan volt a feladatra, hisz még hajózni sem lehetett benne. Ehhez képest a tavaly megjelent Assassin's Creed III-ban remek hajós küldetéseket kaptunk, így valahol érthető, hogy a Ubisoft a kalóztéma felé fordult. S ha már a tengeri ördögök vizei felé kacsintgatnak, hát tesznek róla, hogy ne a szárazföldön fulladjunk bele a rumba.

A PC Gamer birtokába jutott hivatalos férdezz-felelek anyag szerint a játék 60%-a zajlik majd szigeteken, a maradék 40% pedig a vízen. Mivel azonban a mellékküldetések is a tengerre szólítják az önjelölt törvényen kívüli kalózokat, ez az arány a Ubisoft fejlesztői szerint inkább fele-fele lesz a játék végére.

Érdekesség továbbá, hogy az Assassin's Creed IV-ben lehet majd bálnára vadászni. Ez ugyan abban a korban elég megszokott dolognak számított, a híres-hírhedt állatvédő szervezet, a PETA máris felháborodását fejezte ki a progam ezen eleme miatt. Szerintük a játékosok örömüket lelik majd az ártatlan tengeri emlősök megsebesítésében, és azok élve partra vontatásában, ahol is szegények órákig haldoklanak, mialatt mi, elmebeteg gamerek könnyesre nevetjük magunka szenvedéseiket látva. Hát izé, erre nehéz bármit is reagálni, főleg, hogy az Assassin's Creed IV többi extra lehetősége, mint a kereskedelmi hajók kifosztása vagy más kalózok kisegítése nem zavarja a heves természetű állatvédőket. Ezek egyébként automatikusan generálódó mellékküldetések formájában lesznek jelen, szóval mondhatjuk, hogy az Assassin's Creed IV nem ér véget túl gyorsan.