• Állítólag a DRM miatt terheli le nagyon az Assassin’s Creed Origins a procikat
  • A Denuvo és a VMProtect együttesen 30-40%-kal több terhelést ad
  • De mindez egyelőre nem igazolható

Az Assassin’s Creed Originsszel kapcsolatban két dolog tűnt fel az embereknek: az első, hogy hosszú ideje ez az első Denuvóval felszerelt játék, ami túlélte az első napokat feltörés nélkül. Ez valószínűleg a bónuszként bedobott védelem, a VMProtect nevű rendszernek köszönhető, ami hathatósan egészíti ki a Denuvót.

A második feltűnő jelenség, hogy az Assassin’s Creed Origins igencsak leterheli a processzort, főleg 60 fps sebesség fölött. A Revolt nevű csapat állítása szerint ez szintén a két védelem együttes hatása, merthogy a Denuvo amúgy is szeret ráhajtani az erőforrásokra, amit a VMProtect még megdob. A Revolt állítása szerint ennek köszönhetően az Assassin’s Creed Origins 30-40%-kal jobban terheli a processzorunkat, mint kéne.

Ugyanakkor mindez inkább csak találgatás, semmint tény, ugyanis a védelem nélkül senki sem tesztelheti le a programot. Még ha fel is törnék, a Denuvo akkor sem tűnne el, ott futna a háttérben. Szóval legfeljebb akkor lelhetnénk bizonyosságot, ha maga a Ubisoft távolítaná el a védelmet a játékból, de szerintem nagyobb az esély a Half-Life 3 elkészülésére, mint egy DRM mentes Assassin’s Creed Origins piacra kerülésének.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!