• Az Assassin’s Creed Originsben sírokat is kirabolhatunk
  • A piramisokat és sírokat igyekezték autentikusan megalkotni
  • Mindenféle fejtörő vár ránk bennük

A Tomb Raiderben már hozzászokhattunk, hogy sírokat rablunk ki, de akkor azok már minimum ezer évesek. Viszont az Assassin’s Creed Origins idején esélyes, hogy egyik-másik, toronyként is funkcionáló piramis még egészen friss lesz, már legalábbis történelmi léptékkel. Merthogy ebben a játékban is lehetőségünk nyílik majd a sírrablásra.

Ezt a játék direktorától, Ashraf Ismailtól tudtuk meg. Ő árulta el egy interjúban, hogy bizony ez az Assassin’s Creed – akárcsak a második rész – sem lesz mentes a fejtörőkkel és platform elemekkel felturbózott síroktól. Klasszikus puzzle-t, valamint navigációs fejtörők és kihívások várnak a múmiák birodalmában.

Ráadásul ezek közül nem egyet a valóság alapján építettek fel, legalábbis ezt állítja Ismail. Elmondása szerint egyiptológusokkal konzultáltak és beszereztek minden térképet s rengeteg képet a hitelesség érdekében. Példaként egy görög piramist említett, aminek minden kamrája és folyosója autentikus másolata az eredetinek, persze nyilvánvalóan olyan kiegészítőkkel felturbózva, amelyek a játékmenetet segítik, szórakoztatóvá teszik, így például lesznek benne titkos kamrák is, amiket mi fedezhetünk fel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!