• Jön a Forgotten Saga
  • Roguelike-játékmód kerül a játékba
  • Ezután egy "utolsó fejezet" veszi kezdetét

2022. november 13-án az Assassin's Creed franchise hivatalosan is 15 éves lesz. Ennyi idő alatt rengeteg fővonalbeli játék, spin-off, képregény és még egy film is született. 15 évesnek lenni nem nagy dolog, de úgy tűnik, a Ubisoft a mai Assassin's Creed 15th Anniversary Celebrationnel szerette volna korán elkezdeni az ünneplést. Ebben a Ubisoft visszaemlékezett a franchise történelmére, és bepillantást engedtek az Assassin's Creed Valhalla jövőjébe is.

A Valhalla kapcsán bejelentették, hogy a Forgotten Saga játékmód valamikor idén nyáron fog megjelenni, totál ingyenesen. Ebben az új játékmódban Odin Niflheimbe utazik, ahol roguelike játékmódban veszi fel a harcot a holtak birodalma ellen. Tekintve, hogy a Ubisoft már a Far Cry 6-ban is felfedezte a roguelike játékmód szépségeit, ez nem tűnik túl meglepőnek. Ami talán a legérdekesebb, az a Loki lányára, Hel-re való utalás. Mint sokan tudják, Loki nagyon fontos az Assassin's Creedben, így lehetséges, hogy ez a játékmód valahogy kibővíti a történetet. Az alapkampány Loki fiának, Fenrirnek a történetét dolgozza fel, és érdekes lesz látni Hel szereplését.

A Ubisoft ráadásul megerősítette, hogy idén kapja meg az Assassin's Creed Valhalla az utolsó, új tartalommal bővített kiegészítőjét. A nyáron megjelenő Forgotten Saga játékmód után valamikor az év vége felé egy "utolsó fejezet" fog megjelenni. Úgy tűnik, nem egy teljes értékű DLC-ről van szó, hiszen megerősítették, hogy ingyenes lesz, de a Valhallában több kérdőjel is akad, amiket egy utolsó fejezet remélhetőleg megválaszol.