Az ASUS Republic of Gamers (ROG) büszkén jelenti be új, 2023-as laptopcsaládját, amely új AMD, Intel és NVIDIA CPU-kat és GPU-kat tartalmaz, valamint jelentős fejlesztéseket a hűtés és a kijelzők terén. A 2023-as Strix család alapjaiban megújult modellekkel rendelkezik, drasztikusan továbbfejlesztett hűtéssel és megnövelt 16, valamint 18 hüvelykes képernyőkkel, az új Zephyrus M16 AniMe Matrix-os fedlappal és kiváló kijelzővel büszkélkedhet, hogy meghódítsa az erős, de vékony és könnyű laptopok világát, az újratervezett Flow X13 és XG Mobile párosa pedig kihasználja a legújabb hardverek előnyeit.

A 2023-as évre a ROG minden modelljébe a partnerek legújabb hardvereit építette be. Az Intel vadonatúj 13. generációs processzorai a teljesítmény és a hatékonyság-magok kombinációjával még hatékonyabbak és erősebbek, az új AMD Ryzen Zen 4 processzorok nem csak a magok számát emelik, hanem a teljesítményben is nagy ugrást mutatnak, az NVIDIA GeForce RTX 40-es sorozatú laptop GPU-i pedig hihetetlen teljesítményt és számos további funkciót kínálnak, mint például a DLSS 3 és az AV1 kódolás. A legjobb kijelzőkkel és hihetetlen hűtési megoldásokkal párosítva a ROG továbbra is egyre magasabbra teszi a laptopok játékteljesítményének mércéjét.

scar16182.png

Emellett a ROG továbbfejlesztette Intelligens hűtési technológiáját, amely gondosan egyensúlyba hozza a hűtési teljesítményt és az akusztikát. A hatékony hűtés a gamer laptopok egyik kulcspontja, mivel a nagy teljesítményű hardverek nem megfelelő hűtési kapacitással azt jelentik, hogy az alkatrészek nem fognak olyan magasra vagy olyan hosszú időre felpörögni, mint kellene. A ROG 2023-ban két kulcsfontosságú újítást hozott több laptopba: egy nagyobb, teljes szélességű hűtőbordát és a Tri-Fan technológiát, mindkettőt tavaly vezették be a Flow X16-on. A továbbfejlesztett hűtőbordák kialakítása mostantól a kiválasztott eszközök esetében a ház teljes hátsó részét átfogják, drasztikusan megnövelve a felületet a hagyományos kialakításhoz képest. Ez a hűtőborda került az idén újratervezett Zephyrus M16-ba, míg a Strix 16 és 18 hüvelykes modellek a kialakítás extra vastag változatát kapták meg, így ezek a modellek minden eddiginél nagyobb teljesítményre képesek a legújabb komponensekkel párosítva. Ahogy a neve is sugallja, a Tri-Fan technológia egy harmadik ventilátort is hozzáad a rendszerhez, ami kritikus légáramlást biztosít a belső alkatrészek számára, és segít a GPU-nak hatékonyabban elvezetni a felesleges hőt. Az új, teljes szélességű hűtőbordákkal párosítva ez a harmadik ventilátor új magasságokba emeli mind az ultrahordozható, mind az esportra összpontosító laptopok teljesítményét, mindezt az akusztika feláldozása nélkül.

m161.png

A Strix Scar széria már régóta a ROG termékcsalád zászlóshajója és ez 2023-ban sem változik. A Strix Scar 16 és 18 új nevet kapott, köszönhetően a nagyobb, 16 hüvelykes és 18 hüvelykes, 16:10-es képarányú képernyőknek. Ezek panelek lehetővé teszik, hogy a játékosok minden eddiginél jobb játékélményben részesülhessenek, a 16 hüvelykes modell pedig az új QHD, 240Hz-es Nebula HDR kijelzőjével is elérhető lesz, mely lenyűgöző képminőségű Mini LED technológiát használ.

A Zephyrus termékcsalád a kivételes teljesítményről szól, vékony és könnyű formában, amely bárhová könnyedén elfér. Idén az egész sorozat új magasságokba emelkedett, kezdve a Zephyrus M16-tal. A játékosoknak és alkotóknak egyaránt készült, rendkívül elegáns M16-ot az alapoktól kezdve újraterveztük, megtartva a vékony és könnyű kialakítást, de egy továbbfejlesztett hűtőrendszerrel büszkélkedhet, amely Tri-Fan technológiával és a teljes szélességű hűtőbordával rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy a 2023-as Zephyrus M16 a tavalyi modellhez képest 25 wattal nagyobb teljesítményre legyen képes - még több energiát biztosítva az Intel Core i9 13900H CPU-nak és az NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU-nak MUX kapcsolóval és NVIDIA Advanced Optimusszal. A 2023-os Zephyrus M16 emellett az első 16 hüvelykes modell, amely a ROG ikonikus AniMe Matrix LED-es megoldásávallett felszerelve, így a játékosok bárhol megmutathatják kreativitásukat és egyedi hangulatukat.

g14.jpg

A 2023 Flow X13 mostantól akár egy AMD Ryzen Zen 4 processzorral és akár egy NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop GPU-val is felszerelhető lesz, ami hatalmas előrelépés elődjéhez képest. A dedikált MUX-kapcsoló és az NVIDIA Advanced Optimus lehetővé teszi, hogy a gép intelligensen irányítsa a kijelző jelét, hogy a legnagyobb teljesítményt érje el játékban, és a legjobb akkumulátor-üzemidőt biztosítsa minden máshoz. A CPU-n található folyékony fém akár 13°C-kal csökkenti a hőmérsékletet a hagyományos hőpasztához képest, így a felhasználóknak nagyobb mozgásteret biztosít a játékhoz és a tartalomkészítéshez egyaránt. A Flow X13 akár 32 GB ultragyors LPDDR5 RAM-mal is konfigurálható, amely amellett, hogy 50%-kal gyorsabb adatátviteli sebességgel büszkélkedhet, mint a tavalyi modell, 18%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint az LPDDR4, így az X13 egész nap kitart.

A legújabb Republic of Gamers modellek még az első negyedévben Magyarországon is piacra fognak kerülni.