Az ASUS Republic of Gamers (ROG) lerántaott a leplet az új ROG Phone 6D okostelefon-sorozatról. A ROG Phone 6D és a ROG Phone 6D Ultimate készülékeket a legújabb zászlóshajó MediaTek Dimensity 9000+ 5G lapkakészlet hajtja, mely a 3,2GHz-es CPU-sebességgel és az akár 16GB LPDDR5X RAM-mal és 512GB tárhellyel tökéletes választás a mobiljátékosok számára. 

A ROG Phone 6D Ultimate egy vadonatúj AeroActive Portal megoldást alkalmaz, mely egy hőelvezető „ajtó”, amely az AeroActive Cooler 6-tal együtt működik. Az egyedi hűtési megoldásnak köszönhetően a termikus felület akár 9-szeresére nő, és a termikus hatásfok akár 20%-kal is nagyobb lehet, ha az AeroActive Portal aktiválva van.

rogd1.jpg

A kiváló látványt a 6,78 hüvelykes Samsung AMOLED HDR10+ kijelző biztosítja, amely exkluzív ROG tuning technológiát használ, hogy elképesztő 165Hz-es frissítési gyakoriságot érjen el az iparágban vezető 720Hz-es érintésmintavételi frekvencia mellett. A kijelző 60Hz, 90Hz, 120Hz, 144Hz vagy 165Hz-re állítható a páratlan játékélmény érdekében. A látványvilágot a Pixelworks® vezető vizuális feldolgozó céggel együttműködve hangolták a kimagasló színpontosság érdekében.

Az új sorozat teljesen kompatibilis a ROG Phone 6 kiegészítőkkel is. A még fejlettebb vezérlési lehetőségek érdekében az AirTrigger 6-ot idén jelentősen továbbfejlesztették. Az ultrahangos érzékelők teljes mértékben támogatják a különféle gesztusokat, beleértve az olyan funkciókat, mint a Dual Action, a Press and Lift és a Giroscope Aiming. A ROG Phone 6D sorozat GameFX audiorendszere szimmetrikus hangszórókkal rendelkezik, amelyek előre vetítik a hangot a valóban kiegyensúlyozott sztereó hanghatások érdekében, és van egy kényelmes 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó is a készüléken.

rogd3.jpg

A 6000mAh-s akkumulátor fejlett akkumulátor-kezelési funkciókkal rendelkezik a jobb akkumulátorteljesítmény és meghosszabbított élettartam érdekében, valamint egy 65 wattos HyperCharge adapter is található a dobozban a gyorstöltés érdekében.

A ROG Phone 6D sorozat egy hármas kamerarendszerrel van felszerelve, amely egy Sony IMX766 50MP-es fő, széles látószögű kamerával rendelkezik, jobb képminőséggel és HDR-feldolgozássa. Mellette egy ultraszéles 13MP-es második kamera és egy makró kamera is található.

A ROG Phone 6D és 6D Ultimate kizárólag Space Grey színben kapható, ám egy limitált kiadású “Batman Edition” is érkezik, mely Magyarországon is kapható lesz. 

rogd2.jpg

A ROG Phone 6 BATMAN Edition tulajdonosai egyedi kiegészítőkhöz és hozzáillő tartozékkészlethez juthatnak hozzá. A lista élén a Bat-Signal projektor található, a híres keresőlámpa miniatűr mása, amellyel Batman segítségét kérik. Ez a LED-es keresőlámpa az ikonikus Bat-Signal két változatának egyikét tudja kivetíteni a közeli felületekre, és akár a ROG Phone 6 BATMAN Edition-re csatlakoztatott USB-C kábellel is táplálható. A Batman Aero Case egy védőtok, amelyen a Denevér embléma geometriai dombormű-mása látható, rétegekben létrehozva a 3D hatás érdekében. Még a SIM-eltávolító eszköz is megkapta a Batman dizájnt: a denevér emblémával és a Gotham City ihlette asztali tartójával a Batman Ejector Pin remekül passzol bármely rajongó gyűjteményében. Annak érdekében, hogy a ROG Phone 6 BATMAN Edition és tartozékai még a legkeményebb szupergonoszoktól is biztonságban legyenek, egy egyedi tárolótokot is kaptak. Ez az erős, egy darabból álló vízálló tok expandált polipropilénből (EPP) készült. Megjelenése katonai stílusú bőröndökre épül, a fedélbe pedig egy dombornyomott Batman logó került.