A Quake Live indulása óta csak böngészőből volt futtatható, ami sok problémát okozott mind a fejlesztőcsapatnak, mind pedig a játékosoknak: kompatibilitási és teljesítménybeli gondok léptek fel, az id csapatának pedig folyamatosan alkalmazkodnia kellett a szinte heti rendszerességgel új verziószámmal jelentkező böngészőkhöz. 

Nyilvánvaló tehát, hogy valamit lépni kellett, a nagy változtatást pedig végre megtette a csapat a különálló kliens elindításával. Ennek segítségével több időt szánhatnak arra, hogy magát a játékot finomhangolják, illetve elméletben immáron azok is zavartalanul játszhatnak, akiknek korábban valamilyen problémájuk volt a webes klienssel. Mostantól kizárólag az asztali programmal futtatható a Quake Live!

A Quake Live oldala természetesen továbbra is használható lesz, mégpedig a klánok menedzselésére, a chatelésre, a statisztikák átböngészésére, a profilunk beállításaira, valamint arra, hogy hozzáférjünk a prémiumelőfizetéssel kapcsolatos opciókhoz, bár a hivatalos közlemény szerint bizonyos funkciókhoz a kliensnek futnia kell.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!