• Rami Malek Freddie Mercury-t méltatta, míg Christian Bale a sátánnak köszönte meg, hogy inspirációt nyújtott Dick Cheney szerepéhez
  • Díjazták a Bohém Rapszódiát, A zöld könyvet, az Irány a Pókverzum!-ot és Cuarón Romáját is
  • A legjobb színészeknek Glenn Close-t, Olivia Colmant, Regina Kinget, Mahersala Alit, Maleket és Bale-t választották

Megtartották a kis Oscarként számon tartott Golden Globe díjak átadását. Legsikeresebben a kritikusokat megosztó, ám a pénztáraknál taroló Queen-film szerepelt. A Bohém rapszódia nyerte a legjobb drámai film díját, Rami Malek pedig a legjobb drámai főszerepért járó címet vihette haza. Szintén sikeresnek mondható a legjobb musicalnek és a legjobb forgatókönyvért járó elismerést is bezsebelő A zöld könyv, ill. a legtöbb jelölést kapó netflixes Cuarón mű, a Roma.

Ez az emlékezetes mondatok estéje is volt. Malek beszédében méltatta Freddie Mercury-t, míg a legjobb vígjáték/musical főszereplő, Az alelnökért újabb radikális külső változáson áteső Christian Bale a sátánnak köszönte meg, hogy inspirációt nyert egy olyan száraz figura megformálásához, mint a korábbi amerikai alelnök Dick Cheney. A konferanszié szerepét a csípős szájú Andy Samberg és Sandra Oh látták el.

kap201901070731-1024x575.jpg

Lady Gaga ehhez képest a legjobb betétdal díjával vigasztalódhatott, a legjobb színésznőknek járó díjakat ugyanis Glenn Close (The Wife), Olivia Colman (A kedvenc), ill. Regina King (If Beale Street Could Talk) hozták el. Szintén díjazták Mahersala Alit (A zöld könyv), a legjobb animációs filmnek járó díjat pedig a Pókember: Irány a Pókverzum! kapta.