Attack on Pearl Harbor - mindenhol1941. december 7-én a japán hadigépezet orvul megtámadta az Egyesült Államok hadseregét, több ezer amerikai katona halt meg néhány óra leforgása alatt. A folytatást természetesen már mindenki ismeri, hiszen alig kellett 4 év, hogy az USA talpra álljon és fényes győzelmet arasson a Felkelő Nap országa ellen - persze "fényes győzelem" alatt egyáltalán nem a számtalan elesett katonára kell gondolni...

Azóta született milliónyi film és jó pár játék az esemény kapcsán, az Attack on Pearl Harbor pedig nevéből adódóan pont ezt tűzte ki célul. A stuff egy némileg leegyszerűsített repülőgépszimulátor, melynek arcade stílusában rejlik varázsereje. Háromfajta repülőgéptípust próbálhatunk ki: vadászrepülő, bombázó és torpedóbombázó. A történet végig a légtérre korlátozódik, ám két főhős is van a két oldalon: egyrészt Douglas Knox amerikai pilóta fog vadászni a japánokra, míg eközben Zenji Yamada épp ugyanezt teszi, csak az ellenfél más. A sztori tehát némileg adott, s több nagy csata is helyet kap a játékban - bővebb infó a játék adatlapján.

A játék a mi régiónkban már egy ideje kapható, ám a  Legendo Entertainment ma bejelentette, hogy játékuk hamarosan az amerikai boltok polcain is fellelhető lesz mindenki számára, így mutliplayerben indulhatnak a nemzetközi összecsapások, igazi jenki pilóták ellen... Aki nem vágyik véresen komoly repülésre, az mindenképp tehet vele egy próbálkozást.