• Az Alan Wake's Return egy élőszereplős televíziós sorozat
  • Sam Lake a főszereplője
  • De nem a valóságban, hanem a Quantum Break világán belül fut a show

A múlt hét folyamán a Remedy bejegyeztette az Alan Wake’s Return márkanevet. A játékközösség szíve megdobbant, és reménykedni kezdtünk, hogy ez nem jelenthet mást, csak azt, hogy a Quantum Break befejezése után a csapat nekiül a régóta várt, többször felemlegetett Alan Wake 2-nek.

Nos, kiderült, hogy mást is jelenthet. Sőt, mást jelent. Az Alan Wake’s Return ugyanis nem egy videojáték, hanem egy élőszereplős televíziós sorozat. Ez se rossz, mondhatnánk, de a Remedy csavart még egyet a történeten. Egy olyan TV showról van szó, ami a Quantum Break világán belül fut. Azt hasonló módon követhetünk majd figyelemmel, mint a Max Payne első két részében vagy az Alan Wake-ben futó műsorokat.

Minderről Sam Lake tájékoztatott minket. Elmondása szerint mindössze azért jegyeztették be a címet, mert jogilag minden oldalról le akarták védetni magukat és az ő főszereplésével készült fiktív sorozatukat. Az azért nem semmi, hogy már egy fiktív világban futó fiktív sorozatot is le kell védeni…

Ami az Alan Wake folytatását illeti, Lake semmi újat nem tudott elárulni, csak a szokásosat: futják a köreiket, próbálgatják az ötleteiket. De ők lesznek az elsők, akik tájékoztatnak minket, ha érdemi előrelépés történik az ügyben.