• A Quantum Break dobozos változatainak lemezein technikai okok miatt nem lesznek rajta a játék történetét kiegészítő élőszereplős kisfilmek
  • A négy darab, döntéseink függvényében egyenként 20-22 perces epizódot streamelnünk kell játék közben, így folyamatos internetkapcsolatot igényel a program
  • Az Xbox One konzolokon játszók letöltési lehetőséget is kapnak, ám a PC-s verzió tulajdonosai csak streamelhetik a videókat

A Remedy bevallotta, hogy ez előzetes tervekkel ellentétben mégsem kerülnek fel a Quantum Break korongjaira a valódi színészekkel, többek között Shawn Ashmore, Dominic Monaghan, Aidan Gillen és Lance Reddick közreműködésével forgatott élőszereplős kisfilmek, melyek a játék történetét mesélik el.

A program egyik tervezője, Greg Louden a GameInformer kérdésére elmondta, hogy mivel a Quantum Break története döntéseink függvényében változik, és halad előre a végkifejletig, így összesen 40 variációs lehetőséget forgattak le a kiegészítő filmből. Az egyik lehetséges szál rövidebb, a másik kicsit hosszabb, ám mivel az egymást követő jelenetek folyamatosan változnak, így jobbnak látták, ha streamelési lehetőséggel oldják meg az epizódok eljuttatását a felhasználókhoz. Arról már nem is szólva, hogy ekkora méretű videós anyag egyszerűen nem fért volna fel a játék mellett a dobozos változatok korongjaira, és a gépek merevlemezeit sem szerették volna túlságosan megterhelni ezekkel a fejlesztők.

Aki ennek ellenére szeretné, az Xbox One konzolokon 1080p felbontásban külön letöltheti az átvezetőket, ám a Windows 10-es verzió mellett döntők számára csak a streamelés lehetősége biztosított, hiszen nekik óriási méretű 4K-s videókat kellene lehúzniuk a gépeikre.

A Remedy azt is elárulta, hogy négy, egyenként körülbelül 20-22 perces epizódról van szó, és bár a stream ötlete kézenfekvőnek tűnik, a korlátozott internet sávszélességgel és letöltési kvótával rendelkezőket egészen biztosan kellemetlenül érinti majd a hír. Az pedig teljesen érthetetlen, hogy a sokkal szűkebb tárhellyel rendelkező Xbox One konzolokra biztosítja a letöltés opcióját a stúdió, míg az ilyen téren sokkal rugalmasabb számítógépes verziók esetén nem.

Ugyanakkor a Quantum Break története az élőszereplős kisfilmek híján is tökéletesen érthető marad, hiszen az idő manipulálására képes főhős, Jack Joyce történetét a játékban követhetjük nyomon. A televíziós sorozatok minőségét idéző videók inkább a főgonoszra, az idő múlását ugyancsak befolyásolni képes Paul Serene-re koncentrálnak, és bár kétségtelenül fontosak az összkép szempontjából, hiányuk mégsem teszi élvezhetetlenné a programot a Remdey szerint. Mondjuk, ez aligha vigasztalja majd a Quantum Break teljes vételárát kicsengető felhasználókat.