• James Cameron elárulta, hogy az Avatar 3-ban megismerjük az Ash People nevű Na'vi törzset
  • Eddig az emberek voltak sötét szerepben, ezúttal a Na'vik árnyékos arcát láthatjuk majd
  • Miközben folytatódik hőseink története, más bolygókra is ellátogatunk
  • Cameron szerint az eddigiek csupán megágyaztak a főfogásnak szánt utolsó részek előtt

Az Avatar 2 nem pusztán látványos jelenetekkel kápráztatja el a közönséget, hanem mélyebb betekintést enged a Pandora bolygó különböző fajainak életébe is. Megismertük például a Metkayinákat, A víz útjával párhuzamosan forgatott, ám csak jövőre mozikba kerülő harmadik részben pedig újabb kultúrák kerülnek vászonra. A rendező elmondása szerint az Ash People nevű Na'vi törzzsel kerülnek kapcsolatba legközelebb hőseink.

A Na'vik sötét arca

James Cameron korábban arról beszélt, hogy a négy alapvető elemet járják körül az egyes filmek. A friss produkció a víz köré összpontosul, míg a következő felvonás a tűz jegyében született. Ennek megfelelően az Ash People képviselői egyáltalán nem lesznek olyan barátságosak, mint a többi Na'vi törzs. „Más fénytörésben szeretném bemutatni a Na'vikat, mivel eddig kizárólag a fényes oldalukat láttuk. Az első filmekben nagyon negatív emberi és nagyon pozitív Na'vi példákat látunk. Az Avatar 3-ban megfordítjuk a dolgot” – idézi őt a Movieweb.

mv5bmdczzthhntitymexmy00ztdmlwe4ntytowqzmwfmzdvkyjrmxkeyxkfqcgdeqxvynza4ntc5mjev1.jpg
(A képek forrása: IMDB)

Új bolygók

Még élesebb változást hozhat a széria életében, hogy más bolygókat is látunk majd. Új világokat fedezünk fel, miközben folytatódik a főhősök története… Azt mondhatom, hogy az utolsó részek lesznek a legjobbak. A korábbiak felvezetésként szolgáltak, megterítettek a főfogásnak. De nyilván minden azon múlik, hogy az Avatar 2-t hogyan fogadja a közönség” – áradozott Cameron, aki az ötödik rész cselekményét már a Földön képzeli el. Ti várjátok már a 2024. december 20-án bemutatni tervezett filmet?

james-cameron-embed.jpg
(James Cameron. A kép forrása: Vanity Fair)

AVATAR: A VÍZ ÚTJA

Jake Sully és Neytiri immár négy gyermeket, köztük három Na’vit és egy ember fiút nevel, de nemcsak otthon, egymás közt, hanem a bolygót újfent gyarmatosítani igyekvőkkel is konfliktusuk támad. A folytatásban középpontba kerül a Metkayina nevű faj, akiket hüllőszerű vízi lényeken lovagolva láthatunk, míg Miles Quaritch „nagyobb, kékebb és dühösebb” alakjában tér vissza. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.