• Az EA idén is megtartja az EA Play rendezvényt az E3 előtt
  • Külön sajtókonferencia azonban nem lesz idén
  • Helyette élő streameket nézhetünk majd

Jókora meglepetést okozott tavaly novemberben a Sony, amikor is bejelentették, hogy nem fognak részt venni a 2019-es E3-on, hiszen a rendezvény története során ehhez hasonló még nem fordult elő - más utakon szeretnék elérni a rajongókat, ami vélhetően egy külön, saját rendezvényt jelent majd. Most kiderült, hogy nem a japán konzolgyártó lesz az egyetlen komoly hiányzó: az EA is csak "fél gőzzel" fog részt venni az idei E3-on.

az-ea-sem-tart-iden-konferenciat-az-e3on.jpg

Az elmúlt három évben már megszoktuk, hogy a kiadó egy külön eseményre fókuszálja energiáit az E3 előtt, ez volna az EA Play. És bár ezt idén is meg fogják tartani, méghozzá június 7. és 9. között, az ilyenkor szokásos sajtókonferenciát - ahol jellemzően az újdonságokat szokták bejelenteni - ezúttal kihagyják.

Hogy mi lesz helyette? Nos, leginkább élő streamek a fejlesztők részvételével. Ám hogy az újdonságok szempontjából ez mit jelent - azok jelenlétét és mennyiségét illetően -, azt egyelőre nem részletezték, pozitív előjelnek mindenesetre biztosan nem mondható. Reméljük azért, hogy lesz miért bekapcsolódnunk a közvetítésekbe.