Blake Jorgensen nem csak a Mass Effect Andromeda késéséről számolt be, hanem arról is, hogy a több mint 13 millió példányban kiszállított Star Wars: Battlefront, a mobilokra megjelent Galaxy of Heroes és a nemrégiben kiegészítőt kapott The Old Repiblic igen jól teljesített 2015-ben, úgyhogy az EA számára a határ a csillagos ég, ha Star Warsról van szó.

„Láthatjuk, hogy ez egy remek kezdet. Felépítünk egy erős bázist olyan emberekből, akik a Star Wars univerzumában szeretnének játszani, majd erre alapozva további akciójátékokat, a Battlefronthoz hasonló FPS-eket és új mobiljátékokat adhatunk ki. Mint ahogy azt mindenki tudja, a Star Wars egy határtalan lehetőségeket rejt, és ahogy a Disney bővíti a tartalmát, úgy kapunk mi is egyre több alapanyagot az új játékokhoz.”

Tehát a következő években nem lesz hiányunk Star Wars-játékokban. A Disney egy évtizedre adta át a jogokat az EA-nak, ami a jelek szerint igyekszik is kihasználni azt. Hogy mi lesz a következő cím? Nos, feltehetően a Visceral rejtélyes játéka, amiről nagyjából semmit sem tudunk, de valószínűleg sztori-orientáltabb lesz, mint a Battlefront volt, hiszen az Uncharted írója, Amy Hennig dolgozik rajta.

jar-jar-ea.jpg