• Az elvárások felett teljesít a Star Wars Jedi: Fallen Order
  • Az EA bevételeinek 70 százaléka digitális forrásból származik

Ahogy tegnap a Nintendo és a Microsoft példáján már láthattátok, ismét itt az üzleti jelentések időszaka: most az EA is előrukkolt a sajátjával, melyből kiderült, hogy nem kevesebb mint 14 játékkal készülnek a következő üzleti évre.

az-ea-uszik-a-digitalis-loveban-mikozben-szarnyal-a-star-wars-jedi-fallen-order.jpg

Most vessünk egy pillantást a mögöttünk hagyott negyedévre (október-december) is, hiszen a számok igencsak érdekesek - na nem az 1.59 milliárd dollár (ennyi volt a kiadó negyedéves bevétele), hanem az, hogy ennek nagyjából 70 százaléka a digitális eladásokból származik, ami jól mutatja a piac átrendeződését a digitális disztribúció irányába.

Az EA ezen időszakban megjelent játékai a Star Wars Jedi: Fallen Order, a Need for Speed Heat és a Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville voltak, és bár a kiadó pontos számokat nem közölt, annyit elárultak, hogy a Fallen Order az elvárások felett teljesített, a korábbi becslések (6-8 millió) felső határánál, ami azt jelenti, hogy nagyjából 8 millió példány fogyott belőle - ez mondani sem kell, nagyon erős szám. Az üzleti év végéig ráadásul a 10 milliós határ is meglesz szerintük.

Aminek már egy ennél komolyabb mérföldkő is összejött, az a The Sims 4, amely átlépte a bűvös 20 milliós határt.