Gondoltál már arra, hogy szép is, jó is a Resident Evil 4 és 5, de azért jó lenne, ha megint visszatérne a sorozat a jó véres és nyomasztó játékstílushoz? Úgy néz ki, a Capcomnál gondoltak rá, ezért a Lost in Nightmares nevű első DLC-nek olyan hangulata lesz, mint a legelső résznek.

A DLC-ben Chris Redfield és Jill Valentine a Spencer házban bolyongnak, tehát ugyanazon a helyen, ahol a Resident Evil 1 játszódott. Azonban nemcsak a helyszínnek köszönhetően lesz Resident Evil 1 hangulata, hanem a játékmenetnek is. Ahelyett, hogy az alapjátékhoz hasonlóan állandóan ránk zúdítanák a zombik hadseregét, melyet a rengeteg lőszernek köszönhetően igaz díszsortűzzel kínálhatunk meg, itt alig lesz muníciónk, ezért takarékoskodnunk kell vele, és nem elég pontos és precíz fejlövésekkel operálnunk, hanem óvatosan is kell haladnunk az ódon házban.

A DLC február 17-től lesz letölthető Xbox Live-ról 400 MS pontért, a PlayStation Networkre február 18-án kerül fel 5 dollárért, de akik inkább a teljes élményt vásárolnák meg, azoknak érdemes kivárniuk a Gold kiadást 50 dollárért.