• A csapat nagy része ki nem állhatta az írót
  • A nézetei miatt
  • Emiatt a könyveit is utálták

A Thief annak idején köztudatba emelte a lopakodós játékokat és megmutatta: van igény a műfajra. Nem mindenki akar agyatlanul lövöldözni, vagy taktikusan rárohanni az ellenre. A Splinter Cell ezt a vonalat vitte tovább, csak éppen Tom Clancy, a híres politikai-krimi író regényeinek világában. A Ubisoft Montreal egykori vezető pályatervezője, Ed Byrne elárulta, hogy az első Splinter Cell mögött álló fejlesztők közül többen utálták Tom Clancy könyveit, részben a szerző republikánus nézetei miatt.

A Game Informernek nyilatkozva Byrne elmondta, hogy a csapat többnyire "megrögzött liberálisokból" állt, a forgatókönyvíró J. T. Petty pedig "egy szandálos, vegán, New York-i Egyetemről szabadult diák" volt. Ehhez képest Tom Clancy hírhedten Ronald Reagan nagy támogatója volt, és a Fox News The O'Reilly Factor című műsorában azt állította, hogy az amerikai baloldal részben felelős 9/11-ért is, miután "kibelezték" a CIA-t. Annak ellenére, hogy a csapatban a legtöbben egyáltalán nem kedvelték Clancy regényeit és politikai nézeteit, mégis sok játék készült a neve alatt. A Splinter Cell után a francia kiadóóriás kiadta a The Sum of All Fears, a Ghost Recon: Jungle Storm, az EndWar, a H.A.W.X, a The Division, az Elite Squad, a Rainbow Six Siege és a Wildlands játékokat is, valamint szintén Tom Clancy nevével érkezik a The Division Heartland, a Ghost Recon Frontline, a Rainbow Six Mobile, a The Division Resurgence és a Splinter Cell felújítása.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.