• A német vezetőknek nem tetszik, hogy az esport az Olimpia felé kacsintgat
  • Több politikus és sportvezető is felszólalt már ellene

Egyre közelebb az idő, amikor az Olimpián már esportért is osztanak aranyat. Tavaly a NOB és a GAISF konferenciát rendezett az esport megértése miatt, a 2018-as Ázsia Játékokon jelen voltak ilyen jellegű videojátékok is, és a 2022-es, fülöp-szigeteki Ázsia Játékokon már éremmel jutalmazzák az esportolókat. Innen már csak egy lépés az Olimpia.

Viszont úgy tűnik, a németeknek ez nem tetszik. A Német Olimpiai Sportegyesület elnöke, Alfons Hörmann egyenesen kijelentette: „az esport nem létezik, és nem lehet olimpiai program.”

Nemrégiben hasonló kommentet ejtett el Peter Beuth, Hessen tartomány belügyi és sportminisztere. Ő abszurdnak tartotta, hogy az esport egyáltalán küzd a finanszírozásért, mert szerinte ennek semmi köze a sporthoz.

Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó-szövetség elnöke szintén osztja az előző két ember álláspontját. Ő tavaly fejezte ki abbéli reményét, hogy az esport nem jut ki a párizsi Olimpiára, valamint azt is elárulta, hogy szerinte az esport szerepeltetése az olimpiai játékokon abszurd koncepció.

Persze azért Németországban sincs minden nagykutya az esport ellen, Dorothee Bär digitalizációs miniszter tavaly Twitteren jelentette ki, hogy „az esport is sport”, szóval arrafelé sincs minden veszve.

esport-olimpia.jpg