• A NOB és a GAISF konferenciát szervez az esport jobb megértése miatt
  • A rendezvényre profi játékosokat, csapatokat és szponzorokat egyaránt hívtak
  • A Cél a párbeszéd megkezdése és a lehetséges együttműködési módok feltérképezése
  • A konferenciát július 21.-én tartják Svájcban

Az elmúlt években egyre nagyobb és nagyobb figyelmet kapott az esport a mainstream média részéről is, így annyira nem is meglepő, hogy egyre többször merült fel a kérdés, vajon látunk-e majd egy jó LoL vagy CS:GO meccset az Olimpián? A kérdésben már rengeteg pro és kontra vélemény született, gondoljunk csak a NOB döntésére vagy Reinhard Grindel nyilatkozatára, most pedig úgy tűnik, egy lépéssel megint közelebb kerülhetnek egymáshoz a felek.

esport-2018.jpg

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ugyanis bejelentette, hogy a Nemzetközi Sportszövetségek Általános Szövetségével (General Association of International Sports Federations – GAISF) karöltve esport konferenciát szervez július 21.-én Svájcban. A rendezvényre különféle profi játékosokat, szervezeteket, kiadókat és szponzorokat egyaránt meghívtak, reményeik szerint az itt megkezdett párbeszéd során lehetőségük lesz felmérni a jövőbeli együttműködési módokat.

esport-kopasz-2.jpg

A GAISF elnöke, Patrick Baumann, a bejelentés kapcsán kifejtette, hogy már nagyon várják, hogy találkozhassanak az esport világának képviselőivel. Meglátása szerint az esportok felbukkanása a sport fejlődésének a része, és részükről már gondolkoznak a jövőbeli lehetséges együttműködés módjain. A MOB részéről Kit McConnell nyilatkozott, aki szerint egy ideje már figyelemmel követik az esport robbanásszerű fejlődését, és alig várják, hogy mélyebben is elmerülhessenek a témában.

esport-olimpia.jpg