• Hallottunk már az esport hivatalos sporttá nyilvánításának ötletén
  • A jövőben akár olimpiai szám is lehet az esport
  • A NOB határozatot hozott az ügyben

Nem is olyan régen vetette fel az ötletet a Párizsi Olimpiai Pályázati Bizottság társelnöke, Tony Estanguet, hogy az esport akár az olimpián is szerepelhetne, és úgy látszik, tényleg komolan fontolóra vették az érintett szervezetek a dolgot. Bár úgyis lesznek akik vitatkoznak majd a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntésével, a hétvégi csúcstalálkozót követő nyilatkozatukban igen határozottan írnak az esportról, mint lehetséges sportágról.

“A kompetitív esport sporttevékenységnek tekinthető, mert a résztvevő játékosok felkészülésének és gyakorlásának intenzitása összemérhető más, tradicionális sportok atlétáiéval” - áll a kiadott határozatban, feketén-fehéren.

Bár a NOB talán az egyik legrangosabb sportszövetkezet, és a szava döntő erősségű, mérget vennénk rá, hogy még jó pár évtizedig el fogunk vitatkozni arról, hog ymi is számít sportnak. Azért rra ne számítson senki, hogy 2020-ban már szukolhat kedvenceinek, az olimpiára való bekerülésnek ez csak az első, könnyen vehető lépcsője. A nehezebb rész csak most jön, az Olimpiai elvárásoknak meg kell felelni, szervezeteket kell felállítani doppingvizsgálatra, és a csalások kiküszöbölésére – melyek mindegyikétől volt már hangos a szcéna.

esport-olimpia.jpg