• Úgy tűnik, egyre több szülő támogatja gyermeke esport karrierjét
  • Néhányan még levelet is írnak, hogy így segítsék csemetéjük pályafutását
  • Erről az FPL egyik szülőatyja számolt be Twitteren

Az esport népszerűsége évről-évre nő, ezt nehéz lenne tagadni. A népszerűbb játékok meccseit már százezrek követik nyomon online, az egyes döntőkön és LAN eseményeken pedig tömött lelátók előtt zajlik a küzdelem. Ráadásul mindez most már kezd átszivárogni a fősodrú médiába is: gondoljunk csak arra, hogy immár a Facebook is közvetít CS:GO-t, míg a Madden NFL 18-ban a Disney XD és az ESPN 2 érdekelt.

Azonban nem csak a média, hanem a szülők is kezdenek megbarátkozni az esport világával, talán épp azért, mert az már nem csak egy szubkultúra sajátja. Gondoljunk csak például a Houston Outlaws DPS játékosára, Mendokusaii-ra, akit az apja vett ki az iskolából, hogy minden figyelmét a pályafutására fordíthassa.

És úgy tűnik, más szülők is így gondolkodnak, legalábbis erre utal Milos Nedeljkovic egyik tweetje. A  Faceit Pro League egyik szülőatyja szerint mostanában több olyan levelet is kaptak szülőktől, melyben arra kérték őket, engedjék meg, hogy gyermekük a profi ligában játszhasson. Így persze nem lehet bekerülni a nagyok közé, de ettől függetlenül érdekes látni, hogy van, aki nem elzárkózik az esport karrier elől, hanem lehetőségeihez képest igyekszik segíteni a gyerekét.

esport-2018.jpg