Az egyik a McLaren F1 csapatának saját rendezvénye volt, melyre több mint 30 000 játékos nevezett, hogy megmérettessen a McLaren saját szimulátor programjával. A „World’s Fastest Gamer” nevezetű esemény nyertese pedig egy 25 éves holland értékesítései menedzser, Rudy van Buren. Van Buren 2003-ban megnyerte a holland gokart bajnokságot, de versenyzői ambícióit sajnálatos módon fel kellett adnia anyagi okokból. Most pedig a szimulátor bajnokság megnyerése mellé, a McLaren egy évre szerződtette, mint szimulátor pilóta és tesztelő. A győzelem után Van Buren így nyilatkozott:

„Minden fiú, aki elkezd gokartozni, előbb-utóbb elkezd a Formula 1-ről álmodozni. És amikor eljön az a pont, amikor az álmok szerte foszlanak… az szörnyű. De most hogy megnyertem a kihívás sorozatot, végre újra élhetem ezeket az álmokat”

A másik esemény a Formula 1 Esport Sereies, melyre több mint hatvanezren próbáltak bejutni. Kvalifikálni a Codemasters idén augusztusban megjelent F1 2017 játékában lehetett. Végül csak húsz versenyző maradt, akik a szombati napon küzdöttek a drámai döntőben az idei F1-es versenyszezon utolsó állomásának utolsó előtti versenynapján, az Abu Dahabiban találtható Yas Marina Nemzetközi Versenypályán. A győztes Brendon Leigh lett végül, aki ezzel kvalifikálta is magát a jövő évi versenysorozat elődöntőjébe, valamint megmintáznak róla egy karaktert a jövőre érkező F1 2018-ban.

A verseny hihetetlenül szoros volt, tartogatott jó pár drámai pillanatot is. A teljes versenyt itt tekinthetitek meg. Nem, nem lehet itt megnézni, mivel az F1 menedzsment nem engedélyezte a felvételek más oldalakon való közzétételét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!