• A Song of the Deep egy 2D-s akció-kalandjáték lesz
  • A tenger mélyét szabadon bejárhatjuk
  • Mindenféle felfedeznivaló vár ránk
  • Persze ellenfelek is lesznek bossokkal
  • Tavasszal jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re, kizárólag digitálisan

Tegnap jelent meg egy rejtélyes videó a Ratchet & Clankot jegyző Insomniac Games hivatalos YouTube-csatornáján, és kaptunk mellé egy ígéretet, amely szerint ma nagy leleplezés lesz. Nos, ezt senki sem szegte meg, az Insomniac délután egy gameplay-trailer keretében valóban lerántotta a leplet legújabb játékáról, az oldalnézetes, 2D-s Song of the Deepről.

A játékban egy szabadon bejárható, romokkal, temetőkkel és kertekkel teli, víz alatti világot fedezhetünk fel egy kis tengeralattjárót vagy a főhőst, a búvárruhába bújt Merryn irányítva, aki egy hihetetlen kaland során próbálja felkutatni eltűnt apját. A járművünket kedvünkre fejleszthetjük majd, ezáltal nyerhetünk hozzáférést az újabb és újabb területekhez. A fejlesztések igen meglepő irányt vehetnek fel, például képzeljétek el, amint a tengeralattjáró rákkarjára egy torpedót csatoltok.

Természetesen a tenger feneke nem csak mókát és kacagást, na meg kincseket, hanem durcás ellenfeleket is rejt. Ezek eszén túljárva, őket kicselezve vagy nyílt csatában győzhetjük le. Eszünkre és ügyességünkre legfőképpen a főellenfelek ellen lesz szükségünk.

A Song of the Deep valamikor idén tavasszal jelenik meg digitális formában PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. A történet mellé ráadásul egy regény is készül, ami a játék történetét dolgozza fel Merryn szemszögéből, még jobban elmélyítve a kalandját.