Az IO Interactive és a Square Enix útjai még a nyáron váltak el, olyannyira békés úton, hogy a fejlesztőcsapat még a legértékesebb IP-jüket, a Hitmant is megtarthatnák, amihez már készítik az új epizódot. Ugyanakkor most kiderült, hogy volt, amit hátra kellett hagyniuk.

Az IO Interactive nevéhez három további IP köthető: a Freedom Fighters, a Mini Ninjas és a Kane & Lynch. A Freedom Fighterst a Hitmannal együtt vihette az IO, de a Mini Ninjast és a Kane & Lynch-t megtartotta a Square – ezt az IO vezérigazgatójától, Hakan Abraktól tudtuk meg.

Az úriember azt is elárulta, hogy a szétválás vízválasztó volt az IO Interactive életében, és bár nehéz kihívásokkal állnak szembe, a tény, hogy szabadon dönthetnek saját magukról és céljaikról, számukra kielégítő eredmény. „Függetlennek lenni annyit tesz, hogy nem kell azt megtennünk, amit korábban. Eldönthetjük, mi a jó az IO Interactive-nak, a Hitmannek és a játékosainknak” – mondta Abrak a GamesIndustry-nak adott interjújában.

Hogy mi lesz a Kane & Lynch-csel? Az eddig két részt megért sorozatról természetesen a Square Enix gondoskodik, és nyilván nem azért ragaszkodtak ehhez az IP-hez, mert kotlani szeretnének rajta. De, hogy mikor lesz folytatás és ki fogja azt megcsinálni, azt egyelőre megjósolni sem lehet.

Ti örülnétek egy Kane & Lynch folytatásnak?