Sok-sok évszázadnak megfelelő időt töltöttünk már a virtuális csatatereken, s az ütközeteink során mindenféle változatos és egzotikus fegyver a kezünk ügyébe került; olyan eszközök, amiket nem csak egyszerűen az ellenfél kiiktatására találtak ki, hanem arra, hogy a lehető leglátványosabb módon, totálisan elpusztítsa az utunkba álló szerencsétlent. Öt fegyvert hoztam most a játékvilág kimeríthetetlen arzenáljából, mégpedig olyan szerkezeteket, amik egy vagy több szempontból túlmutatnak az egyszerű, már-már unalmas pisztolyokon vagy gépkarabélyokon.

5. Blades Of Chaos

A lőfegyverek nem mindig a legcélravezetőbb eszközök; az emberfia néha egy elegánsabb fegyver után nyúl, a Blades Of Chaos pedig elegánsabb nem is lehetne, hiszen egy láncokra erősített, az alvilág legmélyebb bugyrában maga Arész vagy Héphaisztosz (nem tisztázott) által kovácsolt pengékről van szó, amiket csak a legjobb és legügyesebb harcosok vehetnek a kezükbe.

Kratos egy ilyen háborúra született spártai, aki Arésznek hűséget fogadva megkapta a pusztító fegyvert, annak minden erejével és rossz oldalával. A játékokban első kézből láthatjuk, hogy mekkora rombolást lehet véghezvinni ezzel a kecses műremekkel, ám ahhoz, hogy ezt bárki használhassa, véglegesen az alkarjához kötődnek a láncok, emlékeztetve használóját az esküjére, ezek a láncok pedig csak akkor esnek le, ha Arész úgy dönt, vagy ha a használója beteljesítette a feladatát. 

A Blades Of Chaos a God of War-széria legmegbízhatóbb és egyúttal legsokrétűbb fegyvere, ami kis túlzással minden helyzetben megállja a helyét. Általános jótanács, hogy ha nem tudod, mit kell használni, nyugodtan vedd elő a Blades Of Chaost, több mint valószínű, hogy sikerrel fogsz járni. Igaz ugyan, hogy vannak ennél erősebb és látványosabb eszközök, de nem véletlenül lett ez a sorozat ikonikus fegyvere.

Az öt legjobb fegyver

A God of War III fejlesztői kommentárja szerint Kratos 243 cm magas.

4. Cerebral Bore

Az 1997-ben indult Turok-szériának már az alapötlete sem egyszerű, hiszen egy időutazó indiánt alakítunk, akinek egy dinoszauruszokkal és idegen lényekkel benépesített világtól kell megmentenie a Földet -- mindez azonban eltörpül amellett, amit a második rész egyik fegyvere tett le az asztalra.

Valószínűleg még azok is tudják, hogy miről beszélek, akik sosem játszottak a Turok 2: Seeds of Evillel, a Cerebral Bore ugyanis az egyik legegzotikusabb, de mindenképpen leghírhedtebb fegyver, amit a Nintendo 64-korszak fel tudott mutatni. A Cerebral Bore egy idegen technológiára épülő szerkezet, mely több kampóból, egy fúrófejből, illetve egy robbanótöltetből áll, a működése pedig nagyon egyszerű: a fegyver ráfókuszál a célpont agyhullámaira, a kilőtt lövedék pedig ezt követve az áldozat koponyájába fúródik, majd mikor elég mélyen van, jön a detonáció.

A felsoroltak közül kétségkívül ez a legbrutálisabb fegyver, amivel különösen szadista módon lehet elbánni az ellenfeleinkkel, ugyanakkor van abban valami mélységesen kielégítő, ahogy a lövedék rátalál a céljára, majd pár másodperc múlva a fejének hűlt -- bár kissé kormos -- helye marad.

Az öt legjobb fegyver

Az 1979-es Phantasm című horrorfilmben egy teljesen ugyanilyen működésű fegyver tűnik fel.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2