• Egy második játék is készül a Santa Monica Studio csapatánál
  • Ehhez keresnek most művészeti vezetőt

A Sony tavaly szeptemberben jelentette be, hogy készül a 2018-as God of War folytatása, amely – legalábbis az akkori tervek szerint – már 2021-ben meg is fog jelenni. Joggal hihették azt sokan, hogy minden erőforrást erre fókuszált a Santa Monica Studio, ezért is készülhetett el ilyen gyorsan a következő rész, ugyanakkor egy ideje már pletykálnak akkor, hogy egy másik játékon is dolgozik a csapat, amit most maga a stúdió is megerősített.

az-uj-god-of-war-mellett-egy-masik-jatekon-is-dolgozik-a-santa-monica-studio.jpg

Mindez egy friss álláshirdetésből derült ki, melyben Art Director pozícióba keresnek új munkatársat, méghozzá egy egyelőre még nem bejelentett projekthez. Hogy mi lehet az? Ha hihetünk a híreszteléseknek, akkor a God of War előtt egy nagyszabású sci-fi játékon dolgozott a Santa Monica Studio, amely éveken keresztül készült, ám túlságosan is ambiciózus volt ahhoz, hogy PS4-en megvalósulhasson, így végül kukázták a projektet, a stúdiót pedig rengeteg fejlesztő elhagyta. A pletykák szerint ezt az ötletet támasztották fel most újból, a fejlesztést pedig a God of War rendezője, Cory Barlog vezényli, aki már mindent előkészített Kratos történetének folytatásához, így nyugodtan fókuszálhat a régi-új projektre.

Hivatalosnak mindenesetre egyelőre csak az mondható, hogy egy második játék is készül a stúdiónál – hogy ez valóban a pletykált sci-fi projekt lesz-e, az bizonyára csak az új God of War megjelenését követően fog kiderülni, így erre még várnunk kell egy jó darabig.