A tavalyi E3-on bemutatott beharangozó trailerről kezdetben mindenki azt hitte, hogy az a Halo 5. Ment is az éljenzés, aztán a Microsoft galádmód lehűtötte a kedélyeket: az nem a Halo 5, csak egy Xbox One-exkluzív lövöldözős játék, amely több szállal kapcsolódik majd a Halo-szériához. Aztán szeptemberben az E3-as trailert elkészítő Axis Animation közzétette saját Facebook-oldalán a videót, csak akkor a végén a Halo 5 logó díszelgett. Erről bővebben aztán senki nem nyilatkozott.

Most megint úgy tűnik, hogy az E3-on már a Halo 5-öt promózták, és ezúttal a Microsoft egyik szárnya találta elszólni magát, méghozzá az ausztráliai divízió. Facebook-profiljukon ugyanis elkezdték pontokba szedve felsorolni, hogy miért jó Xbox One-t venni. A tizennegyedik ok így hangzott: „A Promethean és a Covenant nem hagyja John-117-et pihenni. Master Chief visszatér a saga izgalmas folytatásában, a Halo 5-ben.”

A Microsoft-piramis redmondi csúcsa persze nem hagyta szó nélkül az esetet, hamarjában töröltette a posztot, és kiadatott egy cáfoló nyilatkozatot, amely szerint csupán hiba történt, nincs bejelenteni valójuk az Xbox One-os Halót illetően, azon túl, amit már korábban is bejelentettek: a széria folytatódik az új konzolon 2014-ben. Pont.

halo-5.jpg