• Új fejlesztői videónaplót kapott a Baldur's Gate 3
  • Ebben szó esik a karakterek közti szexuális kapcsolatról is

Rossz hírt hozott a szerdai nap azoknak, akik már tűkön ülve várják a Baldur's Gate 3 megjelenését, a Larian Studios ugyanis bejelentette, hogy a tervezettnél egy héttel később, csak október 6-án fog debütálni a játék korai hozzáférésű verziója. Van azonban jó hír is, érkezett ugyanis egy vadonatúj fejlesztői videónapló, melyben a karakterek közti kapcsolatokról beszélnek az alkotók.

baldurs-gate-3-szexelni-is-lehet-majd-a-jatekban-a-fejlesztok-pedig-beszeltek-is-rola.jpg

Ahogy például a Divinity: Original Sin 2 esetében, úgy természetesen a Baldur's Gate 3-ban is rengeteg különböző módon alakulhatnak a viszonyok az egyes szereplők között, akár negatív, akár pozitív irányba.

"Azt szeretnénk, hogy ezek a kapcsolatok valódinak tűnjenek, olyannak, mint amilyenekkel a mindennapokban találkozol. Összefuthatsz olyanokkal, akikkel semmi közös nincs bennetek, másokkal hasznos lesz összedolgozni, de semmi több. És lehetnek olyan szituációk is, ahol nagyon jól kijössz valakivel, közös céljaitok vannak és imádtok együtt utazni" – nyilatkozta a játék vezető írója, Sarah Baylus.

Ha már kapcsolatok: nem hiányzik a játékból természetesen a szex sem, melyre a fejlesztők igen komoly hangsúlyt fektettek a videó tanúsága szerint.