• A történet az Arkham City után veszi fel a fonalat
  • A Rocksteady Gothamra a legbüszkébb
  • A Batmobil fontos része lesz a főküldetéseknek, de nem mindig használhatjuk
  • Alaposan felturbózták a harcrendszert

A Rocksteady a Redditen tartott egy rövidke kérdezz-feleleket, amely során – legnagyobb örömünkre – rengeteg érdekes információ látott napvilágot a Batman: Arkham Knightról. Természetesen ezek java a sztorit érinti, így a további sorok spoileresek lehetnek azok számára, akik kerülnek minden ilyen jellegű információt. Szóval a továbbolvasás kockázata és mellékhatása tekintetében felelősséget nem vállalunk.

Batman új ruhát kapott, ami sokkal mechanikusabb, vagy inkább, robotikusabb, mint elődei. Ennek egyik oka, hogy a készítők vizuálisan össze akarták hangolni Batmant a csodajárgányával, másrészt, ezek valamiféle interaktivitásba is kerülnek majd egymással. Természetesen az új ruha ily módon hatással lesz a játékmenetre, főleg Batman képességeire.

Ha már szóba került a Batmobil, erről úgyszintén faggatták a készítőket. A Rocksteady nem győzte méltatni a Gothamet megtervező csapatot. A leírtak alapján elképesztő munkát végeztek, a teljes egészében felfedezhető város rendkívül részletesre sikerült. Szóval e hatalmas terület bejárásához szükségünk lesz a Batmobilra, de a sztori folyamán is lesznek olyan küldetések, amiket a gépjárművünk nélkül nem tudunk megcsinálni – és persze lesznek olyanok, ahol egyáltalán nem pattanhatunk majd a volán mögé.

Ezzel rákanyarodtunk a történetre. Az Arkham Knight az Arkham City befejezése után kapja fel az elejtett fonalat, azaz Joker halott. Eme tény miatt az írók végig azt tartották szem előtt, hogy milyen lehet így Gotham. A bohóc helyét a nagyfőnöki székben Madárijesztő veszi át – ahogy azt már eddig is erősen gyanítottuk –, de természetesen ezúttal sem lesz hiány alacsonyabb beosztású, de legalább olyan kultikus algonoszokban.

A csapat felturbózta az Arkham Knight harcrendszerét, na, nem mintha nem lett volna már így is nagyszerű a széria eme része. Például – ahogy azt a hét elején bemutatott trailerben láthattuk – még jobban bevonhatjuk a környezetet a verekedésbe.

Emellett kiderült, hogy ebben az epizódban is lesznek easter eggek, rengeteg új skin, és a Predator Challenge-ek között akad majd néhány olyan, amik teljesítéséhez komoly lopakodási készségek kellenek majd, merthogy nehezebbek, mint eddig bármi, amivel az Arkham-játékokban találkozhattunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!