Mind a Batman: Arkham Asylum, mind a Batman: Arkham City remek játék, és PC-n még most is mindkettő kifejezetten szépnek nevezhető. A két játék frissen megjelent felújított változata viszont elég vegyes összképet mutat. Mindkét „megszépített” program Unreal Engine 4-et használ, így néhány helyen szebb lett, mint az eredeti kiadások, viszont sok olyan szép látványelem lett csúnyább, vagy tűnt el teljesen, ami az Unreal Engine 3-as változatban még megvolt. Ráadásul az eredeti részekben pazar hangulatot árasztó fényjátékot is megváltoztatták, így a hangulat is csorbult. Ezt a Digital Foundry új videója is jól tükrözi.

De ha legalább azt mondhatnánk, hogy az Xbox One-ra és PlayStation 4-re készült új kiadás remekül fut, köszönhetően a modern hardvereknek, de sajnos még ezt sem mondhatjuk. Stabil 60 FPS-ről nem beszélhetünk, de még 30-ról sem, mivel helyenként 18 FPS-el „élvezhetjük” a játékokat, igazi next-gen élmény, nemde?

Ha megvan a régi PC-s verzió, vagy az Xbox 360-as, esetleg a PlayStation 3-as, netalántán sikerült elindítani az eredeti, módosításoktól mentes kiadást egy mikrohullámú sütőn, akkor jobb alternatívát kapunk, mint amit a Batman: Return to Arkham kollekció kínál. Igazából nem lett rossz ez a kiadás sem, csupán semmi érdemleges dolgot nem ad a(z amúgy remek) játékokhoz, inkább csak elvesz tőlük néhányat. Abban az esetben tudom ezt a kiadást ajánlani, ha kizárólag Xbox One/PlayStation 4 platformokkal rendelkezünk, és még nem játszottuk végig ezt a remek szériát.