Összesen 25, változatos képességekkel megáldott hőst irányítva küzdhetünk majd a Gearbox jövő májusban bemutatkozó színpompás, belső nézetes lövöldéjében az univerzum utolsó csillagán, hogy megakadályozzuk a világ pusztulását akaró gonosz Rendain sötét terveit. Közöttük pedig egészen bizonyosan ott lesz Ghalt, a veterán katona, és Deande, a Jennerit birodalmat 1000 esztendje kémként szolgáló halhatatlan lány, akikről a stúdió most videók formájában is lerántotta a leplet. 

A végtelenül becsületes és kötelességtudó Trevor Ghalt a Rendain seregeivel szembeszálló Battleborn csapatának első tagja. A harcedzett veterán született vezető is egyben, aki rájön, hogy csak az összefogás segíthet, hogy megfékezzék a csillagrendszer utolsó éppen maradt planétáján a gonoszokat. Persze ehhez Ghaltnak megvannak a maga eszközei is, így péládul a borzalmasan erős shotgun, vagy éppen a pályákon telepíthető csapdák. Utóbbiak a legfontosabb elemei Ghalt játékstílusának, hiszen pusztító "meglepetéseit" folyamatosan fejleszthetjük, így azok nem csak több sebzést okoznak idővel, hanem egyéb módokon is megkeserítik az ellenfelek életét (például láthatatlanok lesznek, de automatán működő miniágyúkat is telepíthetünk), ráadásul Ghalt energia csáklyájával egyenest beléjük ránthattjuk a nekünk nem tetszőket.

A Jennerit birodalmat szolgáló Deande hasonlóan halálos karakter, a kémmester ugyanis felfedezett egy eljárást, melynek hála lényegében halhatatlanná vált. Megölni meglehet, de sem az öregedés, sem a betegségek nem fognak rajta. Deande ennek köszönhetően már 1000 esztendeje tökéletesíti harci technikáját, ami főként a lopakodásra és az orgyilkosságokara épül. Nem meglepő hát, hogy a mesterkém főként közelharcban eredményes pengéivel, képes láthatatlanná válni, valamint létrehozni egy klónt magából, aki (ami?) nem csak magatehetetlenül rohangál a pályán, hanem megtámadja az ellenfeleket, és elteri a figyelmet gazdájáról.

Ghalt és Deande bár központi szerepet játszanak a Battleborn történetében, ám mégsem kapjuk meg őket a kampány kezdetekor rendelkezésre álló hét hős között, csak a sztoriban előrehaladva válnak kinyithatóvá.