• A mai nap folyamán minden platformra elérhető lesz az ingyenes Winter Update
  • A frissítés javít a fegyverek egyensúlyát
  • Újdonságot ad az előmenetelhez
  • Javít a netkódon és kibővíti az adminok lehetőségeit
  • Battlefield 1 teszt

A mai nap folyamán minden Battlefield 1 játékos szembekerülhet a Winter Update-tel, ami rengeteg újítást és módosítást hoz ebbe az első világháborús játékba. Hogy mégis mikkel vár eme ingyenes frissítés, azt most gyorsan összefoglaljuk nektek.

Új előmeneteli rendszer

Megjelennek a korábbi Battlefieldekből az úgynevezett ribbonok, azaz szalagok, amiknek működése is megegyezik a korábbi játékokéval. Vagyis bizonyos kritériumok teljesítésével automatikusan megkapjuk eme 300 XP-t érő szalagokat. Újdonságként érkeznek az elite kódexek (elite codices). Ezekből a Winter Update-ben nyolc lesz, de minden nagyobb frissítésnél számítani lehet majd újakra. A 25 000 XP-t érő kódexeket úgy lehet megszerezni, hogy adott fegyverrel leölünk 500 ellenfelet. Az osztály rangok 50-re nőnek, és 10 szintenként osztály specifikus dögcédulákat és rangikonokat kaphatunk. A 20. szint nyitja meg a bronz, a 30. az ezüst, a 40. az arany, az 50. pedig a platinumot.

Egyensúlybeli változások

Nerfelik a gázgránátokat, ezek ugyanis a frissítés után 22 másodperc helyett már csak 15 másodpercig hatnak. És ha már gránátok, az Elite osztály tagjai már nem extra gránátokkal fognak respawnolni és az életerejük is rendes tempóban regenerálódik. Ezek mellett visszafogják a lovasok kardokkal való támadását, ettől kezdve már nem lehet lehetetlen távolságokból levágni velük valakit. Továbbá módosítottak az úgynevezett suppression mechanikán, így több sanszunk lesz viszonozni a tüzet.

Szerverfrissítések

Több kisebb-nagyobb javítás is érte a netkódot, ezekről azonban részleteket nem közöltek. Azt viszont elárulták, hogy bérelt szervereken és néhány kiválasztott, hivatalos szerveren már megjelenik a térképszavazás lehetősége. Ha szóba kerültek a bérelt szerverek: a játékból történő kirúgást és a bant egy külön kezelőfelületen menedzselhetjük, és az adminok elsőbbségi hozzáférést kapnak a saját szervereikhez. A behemótokat is ki-be kapcsolhatják ezentúl, és lehetősége lesz a csapatvezetőknek „nosztalgia kapcsolatban” bespawnolni. Ez egy, a Battlefield 2-ből áthozott lehetőség, amivel a csapatvezetők egyből az akció közepébe kerülhetnek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!