A hatalmas léghajók a levegő talán legméltóságteljesebb masinái voltak egészen az 1930-as évekig, amikor is Németország nemzetiszocialista vezetése lassan, de biztosan kicsinálta a zeppelinüzletet. Először a náci propagandagépezet részeivé váltak, majd jött a Hindenburg katasztrófája és a második világháború, ami végleg eltűntette a Zeppelineket az égről.

De a Battlefield 1 még jóval ezelőtt játszódik, és biza fontos elemét képezik a csatatérnek a hatalmas, merevvázas, kormányozható léghajók. Itt is sugárzik róluk a méltóság, kivéve, amikor jön egy csúnya bug és átalakulnak tűztornádóvá.

A jelenségre a hétvége folyamán többen is felfigyeltek. A bug akkor fejti ki jótékonynak nem nevezhető hatását, amikor a lángolva zuhanó Zeppelin nekiütközik valamilyen tárgynak, például egy repülőnek. Ilyenkor vad forgásba kezd, a lángok elszabadulnak és… Nos, nézzétek meg az alanti videókat.

A dolog egyszerre látványos, muris és meghökkentő. Remélhetőleg a DICE mihamarább kijavítja ezt a hangulatba durván belerondító hibát.