Korábban már olvashattunk arról, hogy a Battlefield 2-höz kiadott a gárda egy új pályát, amit most a 2142-es közösség is megkaparinthat. Bizony, a Highway Tampa mapról van szó: sivatagos környezet, gyönyörű napfelkelte, és két játékmód, ami az új pályához fűződik (képek a pályáról a cikk alján). A jól ismert Titán-módban, illetve a kiegészítő lemezben tapasztalt "Assault Lines" módban játszhatunk, viszont a Northern Strike-os járművek nélkül. Köszönjük szépen, ideje volt már kicsit felkavarni az állóvizet!

A patch javítási listája viszont meglehetősen rövid, elsősorban a fegyverek optimalizálására mentek rá (a teljes listát lásd a letöltésnél). Üröm az örömben, hogy a szerverek jelenleg még nem igazán álltak át az új patchre, lévén hogy béta státuszban jelent meg - bár elsősorban az új pálya miatt kapta ezt a jelzőt, hisz előfordulhat még akármilyen összeférhetetlenség, bár ez elég valószínűtlen.

Végül egy kis csemegére bukkantam a Battlefield honlap böngészése közben, mégpedig egy flashalapú Northern Strike játékra. Persze nem kell semmiféle messzemenő következtetéseket levonni, csupán kis bohóckodás az egész, de akit érdekel, az erre fáradjon!

A Battlefield 2142 v1.40 beta patch kétféle verzióban tölthető le; az egyik tartalmazza az összes eddigi javítást, a másikhoz viszont szükséges az 1.25 folt megléte!