A hivatalos Battlefield blogon a svéd fejlesztők végre részletekbe menően beszéltek arról, hogy pontosan hány és milyen multiplayer aréna fog helyet kapni a teljes játékban. A pályák tervezése már a fejlesztés elején megkezdődött, majd közeledve a finishez, figyelembe véve a játékmenet szempontjából fontos tényezőket és a művészeti osztály elképzeléseit, a csapat kiválasztotta azokat az alkotásokat, melyek szerintük a legjobban sikerültek. Ezt a kilencet nevezték meg:

Damavand Peak

A csata egy bánya területén és a fölötte mintegy 500 méterrel meghúzódó hegygerincen zajlik. Ez a pálya tartalmazza a sorozat történetében a legnagyobb szintkülönbséget, így jó hasznát vesszük majd a légi járműveknek, de gyalogszerrel is lehet érvényesülni, hiszen a hegyben alagutak egész rendszere található.

Battlefield 3: a pályákról

Tehran Highway

Teheránban legfőképpen a gyalogsági harc dominál a város szűk utcáinak köszönhetően, de bizonyos szakaszokon itt is lehetőségünk van kisebb járműveket használni. A pálya egy nyitott területtel kezdődik, s ahogy haladunk befelé, egyre szűkösebb lesz az út, ezzel taktikaváltásra kényszerítve a játékosokat.

Battlefield 3: a pályákról

Operation Métro

A játék multiplayer bétatesztelésében megismert pálya a francia fővárosban kapott helyet, ahol egy gyönyörű parkban kezdve a sötét metróállomás felé haladva kell győzelemre vezetnünk a csapatunkat. Járművek nincsenek.

Battlefield 3: a pályákról

Operation Firestorm

A Battlefield-széria eddigi legnagyobb pályája, mely háromszor akkora, mint a Bad Company 2 behemótja, az Atacama Desert. Értelemszerűen itt a járművek dominálnak, s szinte mindegyik fajtát használatba vehetjük, de hogy ne érezzük magunkat olyan biztonságban, a területen található néhány remek búvóhely, ahonnan nem csak megjelölni lehet az érkező támadókat, de ki is lehet lőni őket.

Battlefield 3: a pályákról

Kharg Island

Az iráni határtól nem messze található pálya szintén a járműves harcnak kedvez, sőt itt már csónakokat is bevethetünk. Rush módban a támadóknak előbb a partot kell bevenniük, majd befelé haladva folyamatosan visszaszorítani a védőket, s végül elfoglalni a célpontot.

Battlefield 3: a pályákról

Noshahr Canals

A játék második vizes pályája. Az ipari telepen helyet kapott arénában a csónakok mellett szárazföldi járműveket is használhatunk, de gyalogosan is hatékonyak tudunk lenni.

Battlefield 3: a pályákról

Seine Crossing

Párizs belvárosában folyik a harc, s habár van lehetőség néhány kisebb harckocsi vezetésére, itt a gyalogság dominál, egyrészt a szűk utcák miatt, másrészt pedig azért, mert a pálya fő helyszíne egy banképület.

Battlefield 3: a pályákról

Caspian Border

A játék talán legszebb pályája, ahol hasonlóan az Operation Firestormhoz, szintén a járművek élveznek elsőbbséget, azok közül is a vadászgépek, de persze mint mindig, a földön is lehet érvényesülni.

Battlefield 3: a pályákról

Grand Bazaar

Járműves segítség nélkül Teherán belvárosában találjuk magunkat. Ezen a szimmetrikus, szűk kialakítású pályán a gyalogság a király, s a DICE véleménye szerint az dönt jól, aki sörétes puskával lép a csatatérre.

Battlefield 3: a pályákról

Érdemes még tudni, hogy a Battlefield 3 is használni fogja az Online Pass rendszert, tehát ha használtan vettük meg a játékot, és szeretnénk az online csatákban részt venni, be kell szereznünk egy tízdolláros kódot. Természetesen, akik újonnan veszik meg a játékot, azoknak nem kell ezzel törődniük, hiszen a lemez mellé megkapják a csodakódot.