Karl Magnus Troedsson örömmel jelentette be, hogy a ma induló E3-on a Battlefield 3 is tiszteletét teszi, sőt egy demóval is készültek, melyben a látogatok testközelből csodálhatják meg az új Frostbite 2 motor által nyújtott lenyűgöző látványvilágot.

A standon kiállított demóban egyetlen multiplayer pálya, az Operation Métro próbálható ki, amely kiválóan be tudja mutatni a grafikusmotor képességeit. Nagy, illetve szűk, a közelharchoz passzoló terekre kell számítani, ahol rengeteg lehetőségünk lesz kísérletezni az új játékmechanizmusokkal, mint például a hasalással, a felállítható fegyverekkel és az ideiglenesen kiiktatható járművekkel.

Az E3-on azonban nem minden lesz kipróbálható: a négy főt támogató kooperatív móddal, a Team Death Match-csel, illetve a közösségformálásra és a teljesítményünk követésére használatos, természetesen ingyenes Battlelog (hasonló az Activision-féle CoD Elite-hez) szolgáltatással sem találkozunk majd, de ezekről lesznek friss információk, mind szöveges, mind pedig mozgóképes formában.