Az EA és a DICE úgy tűnik, tanult a hibjából, amit a Star Wars Battlefront 2-vel követtek el. Ugyan a Battlefield 5-tel sem válnak meg a mikrotranzakciótól, de a pay-to-win modellt látványosan sutba dobták, és ezúttal már csak kozmetikai elemeket lehet vásárolni valódi pénzért, míg a többi cuccot a játékban nyújtott teljesítményünkért vehetjük meg.

Merthogy a Battlefield 5-ben kétféle fizetőeszköz lesz. A Company Coint azzal érdemelhetjük ki, ha játszunk. Ahogy fejlődünk, ahogy teljesítjük a napi küldetéseket és különleges megbízatásokat, úgy lesz egyre kövérebb virtuális pénztárcánk. A Company Coint aztán fegyverekre, fejlesztésekre, kozmetikai elemekre és járművekre költhetjük.

A másik fizetőeszköz a Battlefield Currency lesz, ezt valódi pénzért vásárolhatjuk meg, aztán kozmetikai elemekre, például arcfestékekre és ruhákra költhetjük el, vagyis előnyt semmiféle formában nem fog biztosítani. Ráadásul a megjelenés utáni első időszakban nem is lesz elérhető – a készítők így akarják elérni, hogy teljes mértékben a játékra koncentráljanak az emberek, ne arra, hogy mire költsék a pénzüket.

battlefield-5-micro.jpg