Igen, jól sejtettétek, egy új Battlefield játék készül, ám egyáltalán nem a megszokott stílusban. Nagyon kevés információt árultak el a hivatalos sajtóanyagban, de azért körvonalakban sejteni lehet, mire számíthatunk.

Battlefield Heroes - Az EA DICE aduászaA két klasszikus epizód, a Battlefield 1942 és a Battlefield 2 játékokon dolgozó DICE csapatot összerántotta az EA, hogy elkészítsék a Battlefield Heroest, és ezzel teszteljék le új üzleti modelljüket. Az újszerű irányvonal keretében a játék ingyenes lesz, mivel a benne elhelyezett reklámokból, hirdetésekből remélik a bevételi forrást. Arról nincs hír, hogy a reklámok milyen formában lesznek jelen, de azért a közelmúltban történt ubisoftos akció után sejthető (pár hétig ingyenessé tették néhány jól csengő címüket, kipróbálva, hogy működnének a játék közbeni reklámok).

No de kanyarodjunk vissza magához a játékhoz, ugyanis meglehetősen megosztja majd a véleményeteket. A Battlefield Heroes inkább fog hasonlítani a hatalmas sikert aratott Team Fortress 2-re, mintsem a legutóbbi BF-epizódra. Maga a játéktér és a feladatok hasonlóak lesznek, mint amit a korábbi Battlefieldekben megszokhattunk, ám a grafika teljesen átveszi a TF 2 bohókás, rajzfilmszerű mivoltát. Merész próbálkozás, de a siker szinte garantált, bár biztos sok keménykalapos BF-rajongó megbotránkozik ezen, de én úgy vélem, ideje volt egy jelentős vérfrissítésnek a szériában, ha még tovább akarják cipelni a srácok a bejáratott címet.

Amit még sikerült megtudni, hogy ezúttal nem kasztok lesznek, hanem egy hős, akit tápolhatunk, fejlesztgethetünk, hogy aztán gyönyörködhessünk a több sorosra hízott statisztikáinkban. Az ígéretek szerint egy olyan meccsszervező rendszerrel gazdagodik a repertoár, melynek segítségével azonos képességű játékosok ellen mérkőzhetünk majd - mindent a fair play jegyében. A játékot megjelenését követően folyamatosan frissíteni fogják, új tartalmakkal egészítik majd ki, és egyaránt szórakoztató lesz az alkalmi és hardcore játékosoknak is.

Nos, ezután mit is mondhatnék: várjuk, mint a meszest, hiszen jó kézben van a cucc fejlesztése, és egy erős kiadó pont ezzel próbál ki egy felhasználóbarátabb, ám annál kacérabb üzleti lépést a konkurenciára fittyet hányva. Minden bizonnyal arrafelé ezt jól átgondolták és nem bíznak semmit a véletlenre, így a játéknak is hasítani kéne - csak nehogy aztán balul süljön el, az EA közelmúltban megjelent pár, csalódást keltő címéhez hasonlóan. Amint érkeznek újabb információk vagy kézzelfogható anyagok, természetesen jelentjük, addig viszont a fentebb látható Games for Windows magazin címlapja és a fejléc szolgáljon körítésként.