Év elején derült ki, hogy a Tindalos Entertainment elkészíti a Battlefleet Gothic: Armada 2-t. A játéknak az ígéretek szerint idén meg kellett volna jelennie, de ez már nem fog megtörténni, ugyanis a kiadó, a Focus Home Interactive jövő év elejére tolta a premiert. 

"A pár hónap plusz idő lehetőséget ad a fejlesztőknek arra, hogy a játékot olyanná alakítsák, ami felér a nagy ambíciókhoz, és az első rész sikeréhez." -- közölte a kiadó. A négy hónapban a játék fog kapni egy új funkciót is, méghozzá a kooperatív multiplayert, ami a három narratív kampányon fogja keresztülvinni a játékost. 

737dqnuqxgjsdu5syg2tbb-970-80.jpg

Az első rész értékelésében Tika ezt írta: "A Battlefleet egy tömény eszencia az űrflottákhoz kapcsolható összes fontosabb taktikai elemből, még csak csúnyának sem mondanánk, de mint tudjuk, a változatosság az élet sója - nos, a Gothic: Armada kicsit sótlan lett."

Remélhetőleg a januárban érkező folytatás több ízt kap, mert egyébként nem volt rossz játék a Tindalos alkotása. A késés bejelentésével egyidőben érkezett egy új trailer is, ami a játékban szereplő frakciókat mutatja be.