• Nyáron jön a Battlestar: Galactica: Deadlock
  • Ez egy körökre osztott stratégiai játék lesz
  • A történet az első Cylon-háborúban játszódik
  • Kampány és többjátékos mód lesz
  • PC-re, PS4-re és Xbox One-ra jelenik meg

Az ausztrál Black Lab Games bejelentette legújabb játékát, ami valószínűleg sok sci-fi rajongónak okoz örömet. Merthogy ez a körökre osztott stratégiai program az 1978-ban indult, majd 2004-ben rebootolt Battlestar Galactica című sorozatra épül, ráadásul pont az új változatra. A Deadlock alcímet viselő játék valamikor a nyár folyamán jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Bár a sorozat 4. évadában a 16. résznek szintén Deadlock volt a címe, a játék története az első Cylon-háborúban fog játszódni, és a fejlesztők szerint összekötő lesz a Battlestar Galactica és a spin-off/előzmény sorozata, a Caprica között. A kampányban csak a Tizenkét Kolónia flottáját irányíthatjuk, de a többjátékos módban már természetesen a Cylon báziscsillagokat és raidereket is irányításunk alá vonhatjuk.

Mivel időben még a sorozat előtt járunk, természetesen nem pont ugyanazokat a járműveket kapjuk vissza – bár mivel a Galactica veterán hajó, ami részt vett az első Cylon-háborúban, azzal még össze is futhatunk. Ahogy a tévében, itt is a régi űrhajókat a ’70-es években futó sorozatból kölcsönzik, amik ekkor még a technológia csúcsát képezik. De persze lesznek más, a Black Lab által kitalált hajók is különféle kategóriában (rombolók, fregattok, cirkálók, stb).

Külön jó hír, hogy a fejlesztők és a kiadásért felelős Slitherine konzultált az NBC-vel (szinten minden új dolgot ők hagytak jóvá) és az eredeti showrunnerekkel, úgyhogy meglehetősen autentikus játékra számíthatunk a Deadlock képében.

A készítők a sorozatra jellemző fizikát is próbálták átvenni, plusz a technika terén sem akartak elszállni, így például a legtöbb technomágia, amit majd bevethetünk, az a szolid számítógép hekkelés. Szóval nem fogunk lézerágyúkkal harcolni, maradunk a sínágyúknál és rakétáknál, viszont az űr 3D-s lesz, így bizony be kell majd építenünk a stratégiánkba olyan nyalánkságot, mint hajónk helyzete az ellenséghez képest.

A Battlestar Galactica: Deadlock missziója 14 főküldetésből és néhány kisebb mellékküldetésből fog állni. A Black Lab az XCOM-ból merített ihletett, amikor összehozták a missziókat, és azt ígérték, minden csata igazán epikus lesz. Én személy szerint nagyon várom. Hát ti?