Bemutatók
A tavasz végi pangás egy tök megszokott dolog a játékiparban, ám ilyenkor sem pihennek a kiadók; ugyan új játékok alig érkeznek, de a háttérben dolgozik a gépezet, már javában készül mindenki az őszre. Ilyenkor az újságírók sem unatkoznak, körbeutazzák a világot, hogy minél több információt összeszedjenek: így tett Sasa és Grath is, hiszen míg a főszerkesztőnk Londonban gyűjtötte az EA-morzsákat, addig bemutató szerkesztőnk Las Vegasig repült a Midway játékai miatt – természetesen mindkettőről hosszú beszámolót találhattok az újságban. Ezen felül lesz még szó a Red Faction Guerilláról, a Mafia 2-ről, és megnézzük a készülő Marvel játékadaptációkat is, de a Witcher bővített kiadásáról is olvashattok.

Befutott a májusi Guru

Ismertetők
A sokat emlegetett uborkák a tesztekre gyakorolták a legnagyobb hatást, igazán nagy durranás alig érkezett erre a hónapra. Lesz szó a Settlers 6 kiegészítőről, az Eastern Realmről, az Europa Universalis legújabb darabjáról, a Rome-ról, itt a Sam és Max második évadának utolsó fejezete, van újabb stratégia XIII Century: Death or Glory címmel, és természetesen kalandjáték-tenger: Overclocked, Simon the Sorcerer: Chaos Happens, Limbo of the Lost, még egy kis stratégia Fate of Hellas néven, és egy sokadik Sims 2 kiegészítő is akadt, hogy a Lost Empire: Immortals című űrstratégiát ne is említsem.

Befutott a májusi GuruBefutott a májusi GuruBefutott a májusi Guru

Gondolatébresztő
Bár Gondolatébresztő csak egy van a lapban, ezúttal sok olyan témát összeszedtünk, ami illene ezen rovatunk alá. Olvashattok például egy beszámolót Darths lengyelországi CD Projekt RED stúdiólátogatásáról, megosztjuk veletek, hogyan lehet pénzt spórolva játékokat venni, megemlékezünk az internetes maffiáról, és a játékok egy igen komoly szegletébe is bepillantást engedünk, azaz egy olyan programról lesz szó, amelyet nagy sikerrel alkalmaznak a gyógyászatban. Ezen felül természetesen lesz hagyományos Gondolatébresztő és Nosztalguru is, ez utóbbiban persze mi más lehetne a terítéken, mint a GTA ősváltozatai.

Konzol
Az idei év legnagyobb szenzációja a GTA IV, így mi sem hagyhattuk szó nélkül a dolgot, olyannyira nem, hogy öt különböző véleményt olvashattok az év legjobb játékáról. Ezen felül itt lesz még a Dark Sector, a Mario Kart Wii, a DS-es Professor Layton and the Curious Village és Ninja Gaiden: Dragon Sword, valamint a PSP-s Crisis Core: Final Fantasy VII.

Befutott a májusi GuruBefutott a májusi GuruBefutott a májusi Guru

Hardver
Az űrkütyükön túl ezúttal is lapul néhány teszt a hardverrovatban, így lesz GeForce 9800GTX teszt, górcső alá került az nVidia nForce 790i Ultra SLI lapalap és az Intel X48, beszámolunk az IDF 2008-ról, és bemutatásra kerül az új n-Gage is.

Ezen felül maradt minden a régiben, négy oldal levrov és ismét teljes külvilág, a DVD-mellékleten pedig 100 (!) ingyenes játékot találhattok, a legjobbakat, szóval muszáj lesz kipróbálnotok mindet. Teljes játékunk a Shellshock Nam '67, és természetesen ismét ingyen a tiétek lehet az ESET Smart Security integrált vírusirtó- és tűzfalprogram.