Bár ezért biztosan sokan megköveznek, de a Steam (és az ahhoz hasonló terjesztési módszerek) véleményem szerint a szoftverforgalmazás jövőjét jelentik. Ma, amikor a gyűjtői kiadásokat leszámítva a legnevesebb játékok is csak egy szimpla DVD tokban jönnek ki, meggondolandó, hogy a programot nem lenne-e érdemesebb egy letöltős rendszerről megvásárolni. Nem kell várnunk a szállításra, nem kell félnünk a megkarcolódó lemezektől, és nem kell foglalkoznunk a javítások telepítésével sem (hiszen ezt a rendszer automatikusan elvégzi helyettünk). Nem beszélve arról, hogy így gyakran olcsóbban juthatunk hozzá kedvencünkhöz.

Begőzölt az EpicA kicsit hosszúra nyúlt bevezető után rá is térek a hír lényegi részére. Megannyi jó játék mellett egy újabb nagyágyú is elérhető mostantól, hiszen megvásárolhatóvá vált az Epic Games zseniális Unreal Tournament sorozata. Álljon itt az igencsak impozáns névsor: Unreal, Unreal Tournament, Unreal 2: The Awakening, Unreal Tournament 2004, Unreal Tournament 3. Azt hiszem nem kell részleteznem, hogy ezek milyen fontos mérföldkövei a PC-s videojáték-iparnak (leszámítva talán a nem túl acélos Unreal 2-t).

A Steam jó szokásához híven egy csomagban és külön-külön is megvehetők a játékok. A teljes pakkért adóval együtt durván 65 dollárt kell leperkálnunk, és valljuk be, az a 11-12 ezer forint nem sok egy ilyen csomagért, tekintve, hogy néhány kiadó egy darab játékért kér el ennyi pénzt. Akit csak az egyik cím érdekelne, annak természetesen ott a lehetőség, hogy csak a kiszemelt programot vásárolja meg. Hozzá kell tennem, a fent említett ár csak március 24-ig érvényes, ugyanis eddig él a Steam által biztosított 10%-os kedvezmény.

Reméljük, a Steam a mai AAA kategóriás játékok mellett egyre több, az UT-hez hasonló régi klasszikust fog elérhetővé tenni, hiszen gyakran ez az egyetlen (legális) beszerzési formája az adott játéknak.