• Hivatalos: lesz Doctor Strange 2
  • A Marvel 4. fázisában érkezhet

Most már hivatalos: érkezik a Doctor Strange 2, csak az a kérdés, hogy mikor. A Doctor Strange annak idején sikert aratott, annak ellenére, hogy a karakter viszonylag ismeretlen volt korábban és, hogy egy teljesen új világba kalauzolta el a Marvel filmeket. A Benedict Cumberbatch alakította címszereplő azóta fölbukkant a Thor: Ragnarökben, és fontos szerepet játszott a Bosszúállók: Végtelen háborúban, most pedig úgy tűnik, a 4. fázisban is meghatározó karaktere lesz az univerzumnak.

Kevin Feige A Hangya és a Darázs sajtóturnéján egy interjúban arra hívta föl a figyelmet, mennyire fontos, hogy egyensúlyt tartsanak a Marvel univerzumban: egyszerre kell a hősöknek minél több helyen fölbukkanniuk, hisz a rajongók látni akarják őket, de közben „szeretnénk tartani magunkat az elveinkhez, hogy belemerülhessünk a részletekbe és különböző dolgokat próbálhassunk ki” – mondta Feige. Erre a Doctor Strange 2-t hozta példának: míg a karakter föl-fölbukkan más Marvel filmekben, lesz majd saját filmje is, amelyben szorosabban fókuszálhatnak majd Strange-re.

A Doctor Strange folytatása évekkel az első rész után, valószínűleg a Marvel 4. fázisában érkezik majd, a Pókember: Hazatérés folytatása, a Fekete Özvegy és a Galaxis őrzői 3 mellett. Scott Derrickson rendező már korábban azt nyilatkozta, hogy szívesen visszatérne egy folytatásra, az író, C. Robert Cargill pedig a napokban közölte, hogy ha lehetőségük lesz, a Nightmare nevű gonosztevőt is föl fogják használni a 2. részben.

strange.jpg