• Idén érkezik a Beyond a Steel Sky
  • Ez az 1994-es Beneath a Steel Sky folytatása lesz
  • Az Apple Arcade mellett PC-re és konzolokra is megjelenik

Az Apple Arcade bejelentése kapcsán már elhangzott a Beyond a Steel Sky név, érdemes azonban külön is foglalkozni vele, hiszen az 1994-es Beneath a Steel Sky folytatása az új szolgáltatás mellett PC-re és konzolokra is meg fog jelenni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az idén huszonöt éves point-and-click kalandjáték rajongói nagy lelkesedéssel várhatják a folytatást, hiszen a Beyond a Steel Sky-on ugyanaz a dizájner-illusztrátor páros (Charles Cecil és Dave Gibbons) dolgozik, akik az eredeti játékon is. Természetesen marad a cyberpunk sci-fi körítés is, mint ahogy a főhős sem változik - ezúttal is Robert Foster bőrébe bújhatunk majd bele, aki egy AI irányítása alatt működő disztópikus városban fog kalandozni.

A legnagyobb különbség nem meglepő mód a látvány és az irányítás lesz, hiszen a 2D-s eredeti után immáron egy teljesen szabadon bejárható 3D-s világot kapunk. Hogy maga a játékmenet mennyit változik, az az első videóból még nem igazán derült ki, hamarosan azonban bizonyára többet is megtudhatunk majd a Beyond a Steel Sky-ról - már csak azért is, mert még idén meg fog jelenni.