Aki figyelemmel követi a Beyond Good & Evil 2 fejlesztését, az valószínűleg nem lepődik meg azon a híren, hogy a projekt (már megint) kasza közelében van. A játék előkészítési munkálatairól először 2008-ban hallhattunk, azóta pedig többször is felröppent a hír, hogy elkaszálták. Bár lehet, hogy ezúttal tényleg így lesz, hiába állítja azt a Ubisoft, hogy a fejlesztés jól halad.

Az általában eléggé megbízható iparági bennfentes, Tom Henderson szerint ugyanis a Beyond Good & Evil 2 fejlesztői krízisben van. Korábban sem volt rózsás a helyzet, de amikor a Ubisoft körül kitört a szexuális zaklatások botránya, ezzel párhuzamosan pedig távozott a stúdiótól a játék atyja, Michel Ancel, minden kártyavárként dőlt össze. A játék jelenleg kreatív iránymutatás nélkül vergődve várja, hogy valaki megszabadítsa a szenvedésétől. A helyzeten az sem javít, hogy a program momentán nem fér bele a Ubisoft üzleti céljaiba, vagyis a „játék, mint szolgáltatás” modellbe.

Bár azt hozzá kell tenni, hogy Henderson maga is azt mondja, hogy a játékon még mindig dolgoznak, de már maguk a fejlesztők is úgy gondolják, hogy hamarosan ugyanarra a sorsra 

beyond-good-and-evil-2-kasza.jpg