A 007 Legends hatalmas anyagi és kritikai bukása után sejthető volt, hogy a Eurocomnak szép lassan harangoznak, ma pedig megérkezett a hivatalos közlemény, mely a 24 éven át létező fejlesztőcég bezárásáról ad hírt. Két hete még arról cikkeztünk, hogy egy rakás munkahely megszűnt a brigádnál, most pedig már itt a vég -- hát kár, bizony nagy kár.

Na nem a "remek" 007 játékok miatt (egyik gyengébb volt, mint a másik), sokkal inkább a Eurocom hagyatéka okán, hisz nem sok olyan játékkészítő alakulat létezik manapság, ami a '80-as évek hőskorában kezdte pályafutását. A Eurocom ilyen volt, 1988-ban alapították, első játéka pedig az 1990-es Magician volt NES-re.

Noha eredeti alkotást nem jegyeztek sokat, rengeteg portot készítettek a srácok, és sok-sok külsős munkát vállaltak el, mindig biztonságos talajon egyensúlyozva. Az ezredforduló óta viszont már nem találta helyét a cég, vacakabbnál vacakabb játékokkal álltak elő, idén ősszel pedig elkészültek "főművükkel", a 007 Legendsszel (adatlapunkon). Nem is tudom, mit mondhatnánk még a Eurocomról... béke poraira!