Sok játékos, köztük a Guru stábja is imádta a tavalyi év egyik legjobban sikerült játékát, a Bioshockot, többek között a gyönyörű art deco stílusa, szép grafikája, és kiváló története miatt. A nagy siker után azonban a 2K Games nem ült a babérjain, hiszen még az év elején megtudtuk, hogy már készül a folytatás, ami a hírek szerint az első rapture-i kalandunk előtt fog játszódni, és a 2K Marine fejleszti.

Hamarosan a boltokba kerül a Bioshock várva várt Playstation 3 átirata, ami amellett, hogy a Sony konzoljára is elhozza Rapture csodás világát, egy jókora meglepetést is tartogat a játékosoknak, hiszen leleplezi a Bioshock 2: Sea of Dreams-t, egy rövid videó formájában. A trailer a játék kipörgetése után tárul elénk, és egy fehér ruhás lányt (talán egy felnőtt Little Sister?) láthatunk, az Atlanti-óceán partján, amint egy plüss Big Daddy babát szorongat.




A hírt természetesen érdemes még pletykaszinten kezelni, révén a PS3-as port csak október 21-én fog megjelenni, valamint a 2K sem nyilatkozott ez ügyben, azonban reményre adhat okot, hogy a videó rendkívül hitelesnek látszik.



Friss: Charles Shechbeck a 2K Marintől megerősítette a Bioshock 2 léteztét, és elmondta, hogy a történet részben előzmény lesz, de ugyanakkor folytatás is. Rapture felemelkedő makettje pedig valami hatalmas dolgot jelez, amiről ő most jelenleg nem beszélhet. A pletykák szerint a folytatás csak Xbox 360-ra és PS3-ra fog megjelenni, de bízzunk benne, hogy ez nem így lesz.